Yemek MasterChef 25 Ekim develi cıvıklısı nasıl yapılır? Develi cıvıklısı tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef 25 Ekim develi cıvıklısı nasıl yapılır? Develi cıvıklısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef 25 Ekim develi cıvıklısı nasıl yapılır? Develi cıvıklısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Tv8'in popüler yarışması MasterChef Türkiye'de bugün yarışmacılar pideler yapıyor. Her iki takımın yarışmacıları birbirleriyle eşleşip dokunulmazlığı almak için kıyasıya mücadele veriyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise develi cıvıklısı tarifi araştırıyor. Peki, develi cıvıklısı nedir? Develi cıvıklısı nasıl yapılır? Evde hazırlayabileceğiniz develi cıvıklısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

25 Ekim MasterChef pide gecesinde farklı yörelerin pidelerini yapan yarışmacılardan iki kişi develi cıvıklısı tarifi yapıyor. Develi cıvıklısı nasıl yapılır? Evde hazırlayabileceğiniz develi cıvıklısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

DEVELİ CIVIKLISI TARİFİ

Develi cıvıklısı malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kilo un
  • Maya
  • Tuz
  • Su

İçi için;

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 4 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 5 adet domates
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber

DEVELİ CIVIKLISI YAPILIŞI

  • Öncelikle mayalı yumuşak bir hamur hazırlıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  • İç harcını hazırlayalım şimdi. Etlerimizi çok küçük şekilde doğruyoruz.
  • Biberimizi, soğanımızı, domatesimizi ufak ufak doğrayıp, etimizin içine ekliyoruz.
  • Daha sonra biraz sıvı yağ, salçalarımızı, baharatlarımızı ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
  • Hamurumuzdan yumruğumuz kadar beze alıp, uzunlamasına açıyoruz.
  • Harcı ekleyip, pide şekli verip fırına atıyoruz.
  • Piştikten sonra maydanoz, soğan, söğüş ve limonla servis yapıyoruz.