MasterChef Babadağ keşkeği nasıl yapılır? Babadağ keşkek tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef bu akşam Denizli yöresine ait lezzetler yapıyor. Yarışmacıların hazırladığı tariflerden birisi de Babadağ keşkek tarifi. Peki, Babadağ keşkeği nasıl yapılır? Tabak tabak yiyeceğiniz Babadağ keşkeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
25 Kasım 2022 , Cuma 22:27
Ege bölgesinin vazgeçilmezi olan Babadağ keşkeği birçok kişinin severek yiyeceği enfes bir lezzet. Peki, Babadağ keşkeği nasıl yapılır? Hem lezzetli hem de besleyici Babadağ keşkeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
BABADAĞ KEŞKEK TARİFİ
Babadağ keşkek malzemeler
- 300 gr dövme buğday
- 100 gr beyaz nohut
- 5.5 su bardağı su
- 750 gr kemikli koyun eti
- 60 gr tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
BABADAĞ KEŞKEK YAPILIŞI
- Nohut ile buğdayı 2.5 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın ve eti haşlayın.
- Nohut ile buğdayın suyunu süzüp ete ilave edin. Ayırdığınız suya 4 bardak daha su ilave edin.
- Tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin.
- Etin kemiklerini ayırıp yemeğin üzerine ilave edin. Keşkeği büyük bir tencereye alın.
- Tahta kaşıkla ezerek karıştırıp servis tabağına alın.
- Üzerine kırmızı pul biberle birlikte kızdırılmış tereyağı gezdirip tatlandırın.
BUNLARI DA OKUYUN
Oyuncu Helin Kandemir 2 ayda 8 kilo verdi! Nedenini açıkladı
Pelin Akil ve Anıl Altan boşanmadı mı? Haklarındaki iddia dikkat çekti
Güllü'nün patronundan şoke eden iddia! 'Tuğyan cezaevine girmemek için ölüm orucuna başladı'
Çocuklarıyla ölümden döndü! Kaza geçiren Özgü Namal'dan ilk açıklama
Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, trafikte Yeşilçam'ın efsane jönü İzzet Günay'la karşılaştı!








