Yemek Bal kabaklı sinkonta nasıl yapılır? Bal kabaklı sinkonta tarifi, yapılışı, malzemeler

Bal kabaklı sinkonta nasıl yapılır? Bal kabaklı sinkonta tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Bal kabaklı sinkonta nasıl yapılır? Bal kabaklı sinkonta tarifi, yapılışı, malzemeler

Son baha ve kış aylarında bolca bulunan bal kabağından birçok tarif yapabilirsiniz. Genellikle tatlılarda ya da çorbalarda kullanılan bal kabağı, aslında yemekleriyle de kendine hayran bırakıyor. Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği bal kabaklı sinkonta tarifi hem kolayca hazırlanıyor hem de çok sağlıklı. Peki, bal kabaklı sinkonta nasıl yapılır? Yedikçe yedirten bal kabaklı sinkonta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan bal kabaklı sinkonta tarifi, hızlı bir şekilde hazırlanan enfes bir yemek. İşte, bal kabaklı sinkonta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BAL KABAKLI SİNKONTA TARİFİ

Bal kabaklı sinkonta malzemeler

  • 750 gram balkabağı (kabukları soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
  • 5 - 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kapya biber (julyen doğranmış)
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak (soyulup dilimlenmiş)
  • 2 çay kaşığı toz tatlı biber
  • Tuz ( salça tuzluysa tuz koymayın)
  • Karabiber
  • bir tutam taze rendelenmiş muskat
  • 1/4 çay kaşığı zerdeçal
  • 3 adet orta boy soğan (halka halka doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı kaynar su

Üstündeki sos için

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber

BAL KABAKLI SİNKONTA YAPILIŞI

  • Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • Soğan dışında bütün malzemeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyup iyice harmanlayıp tepsiye yayın.
  • Üzerine soğanları yayın. Suyu tepsinin kenarlarına ve ortasına bölüştürerek dökün.
  • Fırına verin ve soğanlar uçlarından kararmaya başlayıp, balkabağı çatal batırdığınız da yumuşacık olana dek pişirin.
  • Pişirme süreniz balkabağı cinsine ve doğranma kalınlığına göre değişecektir.
  • Ortalama 20 - 30 dakikada pişecektir.
  • Ilınınca bir sunum tabağına alın. Yoğurdu çırpma teli ile çırpıp ortasına kısmına dökün.
  • Yağı, toz biberle ocakta 1 dakika kadar ısıtıp üzerine gezdirin ve hemen servis edin.