Yemek MasterChef borsch (borş) çorbası nasıl yapılır? Borsch (Borş) çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef borsch (borş) çorbası nasıl yapılır? Borsch (Borş) çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef borsch (borş) çorbası nasıl yapılır? Borsch (Borş) çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Tv8 ekranlarının en çok izlenen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar şifalı çorbalar yapıyor. Şifalı çorbalar arasında yer alan borş çorbası tarifi ise seyircinin merak ettiği tariflerden birisi. Peki, borş çorbası nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkese şifa olan borş çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Birçok kişinin evde yapamayacağını düşündüğü borş çorbası tarifi evde kolayca yapılan enfes bir lezzet. Peki, borş çorbası nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız borş çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BORSCH (BORŞ) ÇORBASI TARİFİ

Borş çorbası malzemeler

  • 4 adet orta boy pancar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1/2 küçük lahana
  • 1/2 lt su
  • 1/2 lt et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz + karabiber
  • 1 yemek kaşığı krema
  • Dereotu

BORŞ ÇORBASI YAPILIŞI

  • Patates, havuç ve 3 adet pancar soyulur, rendelenir. Diğer pancar soyulur ve küp şeklinde doğranır.
  • Ardından, soğan ve lahana kıyılır. Rendelenmiş pancar, patates ve havuç, bir tutam tuz ile 1/2 litre suya konduktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir.
  • Soğan tereyağında sotelenir. Et suyu, soğan ve lahana pişen sebzelere ilave edilir.
  • Kapağı açık olarak, kısık ateşte 10 - 15 dakika pişirilir. Sirke ilave edilir.
  • Küp pancarlar çorbanın üzerine serpiştirmek için ayrıca haşlanır. Çorba piştiğinde olduğu gibi bırakılabilir veya robottan geçirebilirsiniz.
  • Borsch çorbasın üzerine en son küp pancarlar, 1 tatlı kaşığı krema ve dereotu ilave edilir. Arzu edilirse çavdar ekmeği krutonları ile servis edebilirsiniz.