Yemek MasterChef çiroz nasıl yapılır? Çiroz tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

MasterChef çiroz nasıl yapılır? Çiroz tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Paylaş
MasterChef çiroz nasıl yapılır? Çiroz tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

MasterChef Türkiye'de bugün yarışmacılar takım yarışması yapıyor ve 9 farklı dünyadan sokak lezzeti hazırlıyor. Bu sokak lezzetlerinden birisi de İspanyol mutfağının sevilen tatlısı churros tarifi. Ülkemizde de çiroz tarifi olarak bilinen churros tatlısı, halka tatlısının çikolata soslu ve pudra şekerli hali. Peki, çiroz tatlısı nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin çok seveceği çiroz tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Evde basit ve çok lezzetli tatlı yapmak istiyorsanız çiroz tarifi tam size göre bir lezzet. Peki, çiroz nasıl yapılır? İspanyol mutfağında churros adıyla bilinen çiroz tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇİROZ TARİFİ

Çiroz malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 125 g tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

KIZARTMAK İÇİN

  • 2 su bardağı sıvı yağ

SERVİS İÇİN

  • Pudra şekeri
  • Çikolata sos

ÇİKOLATA SOSU İÇİN

  • 150 ml su
  • 150 g pudra şekeri
  • 90 g % 80 bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao

ÇİROZ YAPILIŞI

  • Suyu, tereyağını ve tuzu orta boy bir tencereye alın, orta ateşte kaynatın. Unu ekleyip tencerenin altını kısın ve kısık ateşte un toparlanıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Toplanan hamuru ocaktan alın ve cam bir kaseye aktarın. Bir süre ılınması için bekletin. Ilınan hamura yumurtaları tek tek ekleyerek
  • tahta kaşıkla ya da silikon spatula ile karıştırın.
  • Yumurtaların pişmemesi için hamura tek tek ilave edin. Yumurta tamamen hamura karışınca diğer yumurtayı ekleyin, son yumurta için de aynı işlemi uygulayın. Yumuşak ve hafifçe yapışkan bir hamur elde ettiğinizde hamurunuzu duy takılı krema sıkma torbasına aktarın.
  • Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Yağın içine istediğiniz uzunlukta veya halka şeklinde hamur sıkın ve elinizle kesin. Altın rengini alıncaya kadar kızartın. Kevgir yardımıyla yağını süzdürerek havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
  • Sıcak tatlıların üzerine pudra şekeri serpin ve hazırladığınız çikolata sosu üzerine gezdirip servis yapın.
  • Çikolatalı sos için; Pudra şekerini su ile birlikte bir tencereye alın. Orta ısıda şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Çikolata ve kakaoyu ekleyip, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  • Bu sosu ara ara karıştırarak soğutun. Bir kavanoza aktarıp kapağını hava almayacak şekilde kapatarak iki hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
  • Daha yoğun kıvamlı bir sos yapmak isterseniz çikolata miktarını 20 g daha artırabilirsiniz.