Yemek MasterChef şambali nasıl yapılır? Şambali tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası

MasterChef şambali nasıl yapılır? Şambali tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası

Paylaş
MasterChef şambali nasıl yapılır? Şambali tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası

TV8'de yayınlanan MasterChef Türkiye yarışmasında bugün takımlar dünyadan sokak lezzetlerini yapıyor. İzmir'in meşhur lezzetlerinden birisi olan şambali tarifi, şeflerin yarışmacılardan istediği bir lezzet. Peki, şambali nasıl yapılır? Yerken parmakları da yediren şambali tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İzmir ile adını duyurmuş ve birçok kişi tarafından severek yenilen şambali tarifi, sokakta kolayca bulabileceğiniz bir tatlı. Peki, şambali nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve müthiş görüntüsüyle şambali tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ŞAMBALİ TARİFİ

Şambali malzemeler

  • 2 bardak yoğurt
  • 2 bardak şeker
  • 4 bardak irmik
  • 1 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 vanilya
  • Yer fıstığı

Şerbeti için:

  • 4 bardak su
  • 5 bardak şeker
  • 2 damla limon

ŞAMBALİ YAPILIŞI

  • Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
  • Kaynamaya yakın limonunu sıkın.
  • İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
  • Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın.
  • Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin.
  • Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
  • Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbet dökün.