Yemek MasterChef lokma tatlısı nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli lokma tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef lokma tatlısı nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli lokma tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef lokma tatlısı nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli lokma tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef Türkiye'de yarışmacılar kaptanlık ödülünü kazanmak için 15 dakika içinde lokma tatlısı yapmaya çalışıyor. Şefler ise şerbetin soğuk, yağın sıcak olması gerektiği konusunda yarışmacıları uyarıyor. En lezzetli lokma tarifi yapmak için Çağatay ve Burak birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor. Peki, evde lokma nasıl yapılır? Yerken kendinize hakim olamayacağınız lokma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İzmir ile adını duyurmuş lokma tarifi, birçok yerde de sıklıkla yapılan enfes bir tatlı. Peki, lokma nasıl yapılır? Çıtır çıtır lokma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

LOKMA TARİFİ

Lokma malzemeler

Hamur için

  • 3 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1.5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • ½ çay kaşığı tuz

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Dilim limon

LOKMA YAPILIŞI

  • Lokma tatlısının şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbete dilim limon atın.
  • Kaynayan şerbeti soğumaya alın.
  • Lokma hamuru için mayayı aktifleştirin. Ilık su, şeker ve mayayı karıştırın ve sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • Geniş bir kaba un, tuz ve aktifleşmiş mayayı alın ve güzelce yoğurun.
  • Hamuru yarım saat kadar dinlenmeye alın.
  • Hamurunuzdan yağlanmış yemek kaşığı yardımıyla bezeler koparın ve kızgın yağa atın.
  • Yağda pişen lokma hamurlarını soğuk şerbete atın.
  • Şerbetin içerisinde biraz bekleyen hamurları sunum tabağına alın.
  • Lokma tatlınız hazır.