Yemek Biberli poğaça nasıl yapılır? Biberli poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler

Biberli poğaça nasıl yapılır? Biberli poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Biberli poğaça nasıl yapılır? Biberli poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz biberli poğaça tarifi, misafirlerinize yapabileceğiniz ve her birinin tarifini isteyeceği şahane bir lezzet. Peki, biberli poğaça nasıl yapılır? İster kahvaltıda isterseniz de 5 çayında servis edebileceğiniz biberli poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Kıyır kıyır yapılan biberli poğaça tarifi, acı sevenlerin tadına doyamayacağı nefis bir tarif. Peki, biberli poğaça nasıl yapılır? Kendine hayran bırakan biberli poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BİBERLİ POĞAÇA TARİFİ

Biberli poğaça malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 5-6 bardak un (dikkatli ve kontrollü ekleyin)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 4 yemek kaşığı biber salçası
  • 400 gram çökelek veya lor peyniri
  • Çörek otu susam 2 şer yemek kaşığı
  • 1 bardak zeytinyağı az gelirse ekleyebilirsiniz

BİBERLİ POĞAÇA YAPILIŞI

  • Hamur için; un ve tuz dışında tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurma kabında karıştırın süt ve suyun ılık olması gerekir ısıtın ve ılık olsun üzerine un ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında olacak.
  • Hamurun üzerini kapatıp örtüyle saralım yaklaşık 1 buçuk 2 saat mayalanmaya bırakın o sırada iç harcını hazırlayın.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştırın mayalanan hamuru bezelere ayırın ve hafif el ile açın.
  • Harçtan üzerine koyup tüm yerlere gelecek şekilde dağıtın.
  • Üzerine dilerseniz susam çörek otu serpin.
  • 200 derece önceden ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar altı üstü iyice pişene kadar pişirin.