Yemek MasterChef Divriği pilavı nasıl yapılır? Divriği pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef Divriği pilavı nasıl yapılır? Divriği pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef Divriği pilavı nasıl yapılır? Divriği pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacılar dünya mutfağından pilavlar yapıyor. Bu pilavlardan birisi de Türkiye'nin Sivas yöresine ait Divriği pilavı tarifi. Ekran başında izleyen seyirciler ise Divriği pilavı tarifi araştırıyor. Peki, Divriği pilavı nasıl yapılır? Şık sunumu ve enfes lezzetiyle Divriği pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Sivas'ın meşhur lezzetlerinden birisi olan Divriği pilavı tarifi görüntüsüyle ayrı, lezzetiyle ayrı hafızalara kazınıyor. Peki, Divriği pilavı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Divriği pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

DİVRİĞİ PİLAVI TARİFİ

Divriği pilavı malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın (İsteğe göre)
  • 1 adet küp şeker (İsteğe göre)
  • 1-1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2/3 çay bardağı kuş üzümü
  • 1/2 su bardağı haşlanmış nohut

Dışı:

  • 250 g kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

DİVRİĞİ PİLAVI YAPILIŞI

  • Et tercihine göre düdüklü tencere de tercih edilebilir.
  • Etler az su ile yumuşayana kadar pişirilir.
  • Kuzu kuşbaşı tercih edilmişse bir tavada çok az yağ ile kavurmak yeterli olacak.
  • Et piştikten sonra tuz ve karabiber ilave edilir.
  • Pilav için ise ayrı bir tencereye sıvıyağı eklenir ve bademlerle birlikte kavrulur.
  • Pirinç yıkanır, süzülür ve tencerede kavrulur.
  • Bu sırada baharatlar, şeker ve tuz ilave edilir.
  • Kuş üzümü yaklaşık 2-3 dakika sıcak suda bekletilir ve sonra süzülerek tencereye alınır.
  • Nohut eklenir ve pirincin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişme durumuna göre ilave su katılabilir.
  • Pişen pilav dinlendikten sonra kavrulmuş et tencereye aktarılır.
  • Derin bir kap bolca tereyağı ile yağlanır. Taze kadayıfın yapışan yerleri açılır.
  • Tereyağı bir tavada eritilir, ardından kadayıfın her tarafına eşit şekilde yayılır ve karıştırılır.
  • Kadayıfı kabın etrafına, uzunlamasına kalın olmayacak şekilde ve orta kısmı çukur kalacak şekilde yayarak düzleştirilir.
  • Çukur kısma pilav yerleştirilir ve üzeri tekrar kadayıfla kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kadayıflar nar gibi kızarana kadar pişirilir.