Yemek MasterChef elbasan tava nasıl yapılır? Elbasan tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı ve püf noktası

MasterChef elbasan tava nasıl yapılır? Elbasan tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı ve püf noktası

Paylaş
MasterChef elbasan tava nasıl yapılır? Elbasan tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı ve püf noktası

MasterChef Türkiye'de 07 Ekim 2022 Cuma akşamı yayınlanan bölümde yarışmacılar MasterClass ödülünü kazanmak için elbasan tava tarifi yapıyor. Ekran başında izleyip canı çeken seyirciler ise elbasan tava tarifi için kolları sıvadı ve tarif araştırdı. Peki, elbasan tava nasıl yapılır? Enfes etiyle kendine hayran bırakan elbasan tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Arnavut mutfağının en sevilen tariflerinden birisi olan elbasan tava tarifi, çok uzun yıllardır yapılan yöresel bir lezzet. Peki, elbasan tava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız elbasan tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ELBASAN TAVA TARİFİ

Elbasan tava malzemeler

  • 600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça)
  • 30 gram tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurtanın sarısı

ELBASAN TAVA YAPILIŞI

  • Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin.
  • Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin.
  • Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
  • Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın. Yumurta sarılarını çırpın.
  • Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın.
  • Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın.
  • Karışımı etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.