Yemek MasterChef gullurikya nasıl yapılır? Gullurikya tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef gullurikya nasıl yapılır? Gullurikya tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef gullurikya nasıl yapılır? Gullurikya tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef'de bu akşam Kıbrıs'ın meşhur lezzetlerinde gullurikya tarifi yapılıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette gullurikya tarifi araştırıyor. Peki, gullurikya nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem de lezzetli gullurikya tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Kıbrıs'ta yemeden dönülmemesi gerekenlerin başında gullurikya gelir. Peki, gullurikya nasıl yapılır? Herkesin çok seveceği gullurikya tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

GULLURİKYA TARİFİ

Gullurikya malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2/3 su bardağı su
  • Pişirmek için:
  • 1 su bardağı harnup pekmezi (keçiboynuzu pekmezi)
  • Yarım su bardağı su

GULLURİKYA YAPILIŞI

  • Un, yağ, suyu karıştırıp yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve iki elinizin arasında yuvarlayarak bir ip gibi uzatın.
  • Hamuru spiral şeklinde dolayarak gullurikya şeklini verin.
  • Ardından bir tencerede su ve pekmezi kaynatın.
  • Kaynayan pekmezli suya hazırladığınız hamurları atın.
  • Hamurları yaklaşık 20 dakika kaynatın.
  • Pişen gullurikya tatlısını tencereden alın ve servis edin.