Yemek MasterChef Mücendra pilavı nasıl yapılır? Mücendra pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef Mücendra pilavı nasıl yapılır? Mücendra pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef Mücendra pilavı nasıl yapılır? Mücendra pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef'in bu akşam yayınlanan bölümünde yarışmacılar Kıbrıs'ın meşhur mücendra pilavı tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise mücendra pilavı tarifi araştırıyor. Peki, mücendra pilavı nasıl yapılır? Birçok yemeğin yanına yakışan mücendra pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yeşil mercimek ve pirincin eşsiz uyumu mücendra pilavı tarifi, evde kolayca yapılan şahane bir lezzet. Peki, mücendra pilavı nasıl yapılır? İşte, mücendra pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MÜCENDRA PİLAVI TARİFİ

Mücendra malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 bardak (1 litre) su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 avuç susam

MÜCENDRA PİLAVI YAPILIŞI

  • Mercimeği 4 bardak suda 10 dakika haşlayın.
  • Bu sırada başka bir tencereye zeytinyağı koyun ve soğanları içleri piyazlık gibi, yani boyuna değil enine doğru kesin.
  • Uzun yarım daireler halindeki soğanları zeytinyağlı tencereye koyun ve iyice kavurun.
  • Soğanlar kahverengileşmeye başladığında kavrulmuş miktarın yarısını bir kenara ayırın, kalanının
    üzerine ise pirinçleri ekleyin ve aynı pilav yapar gibi pirinç şeffaflaşana kadar çevirerek kavurun.
  • Suyunu koyma vakti geldiğinde, haşlanan mercimeğin suyundan 2 bardak ekleyin ve karıştırarak pirincin tamamına yayılmasını sağlayın tuz eklemeyi unutmayın.
  • Sonra mercimeği süzüp pilava karıştırın.
  • Kenardaki soğanları iyice kahverengileşene kadar kavurup susamı ekleyerek iyice kavurun.
  • Piştikten sonra bir tabağa alın.