Yemek MasterChef şeftali kebabı nasıl yapılır? Şeftali kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef şeftali kebabı nasıl yapılır? Şeftali kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef şeftali kebabı nasıl yapılır? Şeftali kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Tv8'in sevilen yarışması MasterChef'te bu akşam Kıbrıs lezzetleri yapılıyor. Kıbrıs yöresine ait lezzetlerden birisi de şeftali kebabı tarifi. Peki, şeftali kebabı nasıl yapılır? Dana gömlek yağı kullanarak yapılan ve tadına doyum olmayan şeftali kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Kıbrıs'ın en bilindik lezzetlerinden birisi olan şeftali kebabı tarifi, dana ya da kuzu gömlek yağı ile yapılan enfes bir lezzet. Peki, şeftali kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şeftali kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ŞEFTALİ KEBABI TARİFİ

Şeftali kebabı malzemeler

  • 300 gr yağsız kıyma
  • Dana/kuzu gömlek Yağı
  • 1 adet soğan
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

ŞEFTALİ KEBABI YAPILIŞI

  • İlk olarak soğan rendelenir, fazla suyu sıkılarak kaba alınır.
  • Maydanozlar ise ince kıyılır ve soğanın yanına bırakılır.
  • Ardından galeta unu ve baharatlar da eklenir.
  • Harç ise kıyma ile yoğurulur.
  • Gömlek yapı yıkanır ve temizlenir sonrasında da gömlek yağı parçaları tezgaha serilir.
  • Köfteler porsiyonlara ayrıldıktan sonra gömlek yağına sarılır.
  • Köfteler ızgarada ya da şiş yardımıyla pişirilir.