Yemek Mayhoş tatlardan: Vişne reçeli tarifi

Mayhoş tatlardan: Vişne reçeli tarifi

Paylaş
Mayhoş tatlardan: Vişne reçeli tarifi

Kahvaltıların olmazsa olması olan reçeli bir de vişne reçeli tarifi ile deneyin. Sevdiklerinize hazırlamak için vişne reçeli tarifi arıyor ya da vişne reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Vişne reçeli yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Tadını çok seveceğiniz kendi ev yapımı vişne reçelinizi yapmaya ne dersiniz? Sevdiklerinize hazırlamak için vişne reçeli tarifi arıyor ya da vişne reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Vişne reçeli yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Haberin Devamı

Vişne reçeli tarifi

Vişne reçeli malzemeleri

  • 1 kg vişne
  • 1 kilogram toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 2 adet kuru karanfil

Vişne reçeli yapılışı

Vişneleri dilerseniz ayıklayabilir ya da çekirdekli bırakabilirsiniz. Vişnelerin yarısını tencereye alın ve şekerin yarısını üstüne dökün. Kalan vişneyi de şekerin üzerine koyun ve son olarak şekerin tamamını vişnelerin üstüne yayın. Tencerenin kapağını kapatın ve birkaç saat sulanması için bekletin. Eğer yeteri kadar sulanmadıysa biraz su ilavesi yapabilirsiniz. Vişneler suyunu saldığında ocağa alın. Aroma vermesi için karanfili tencereye ekleyerek kısık ateşte reçeli kaynatmaya başlayın. Reçel kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kıvam aldıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Sıcak sıcak kavanozlara koyun.