Yemek Patates tava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patates tava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Patates tava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patates tava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Patates tava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patates tava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en popüler yarışması Gelinim Mutfakta bugün gelinler patates tava tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette patates tava tarifi araştırıyor. Peki, patates tava nasıl yapılır? Birçok yemeğin yanına yapabileceğiniz patates tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Özellikle et, tavuk ve balık yemeklerinin yanına çok yakışan patates tava tarifi, hem pratik hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, patates tava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız patates tava tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, yapılışı, püf noktası...

Haberin Devamı

PATATES TAVA TARİFİ

Patates tava malzemeler

  • Yarım kilogram tavuk göğsü
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 6 adet orta boy patates
  • 10 diş sarımsak
  • 6 adet orta boy domates
  • 10-15 adet minik boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

PATATES TAVA YAPILIŞI

  • Patatesler ve domatesler soyulup, doğranır.
  • Biber doğranır, soğanlar ve sarımsaklar soyulur.
  • Tavuklar yıkanır ve kuşbaşı doğranır.
  • Hepsi büyük bir kaba konur ve üzerine yağ, salça, pul biber, karabiber, tuz eklenir.
  • Sarımsaklardan 3-4 tanesi dövülüp, malzemelerin üzerine eklenir ve hepsi karıştırılır.
  • Fırın kabına alınır, üzerine 2 su bardağı su eklenir.
  • 200 derece fırında, 45-60 dakika pişirilir.