Yemek Patates yatağında soslu köfte nasıl yapılır? Patates yatağında soslu köfte tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Patates yatağında soslu köfte nasıl yapılır? Patates yatağında soslu köfte tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Patates yatağında soslu köfte nasıl yapılır? Patates yatağında soslu köfte tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Akşam yemeklerinize lezzet katacak patates yatağında soslu köfte tarifi, hem şık sunumu hem de nefis lezzetiyle favori lezzetiniz olacak. Peki, patates yatağında soslu köfte nasıl yapılır? İster ailenize isterseniz de misafirlerinize hazırlayacağınız ve sunumu oldukça kolay olan patates yatağında soslu köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yaparken ayrı yerken ayrı lezzet alacağınız patates yatağında soslu köfte tarifi, akşam yemeklerinde vazgeçilmez lezzetiniz olacak. Peki, patates yatağında soslu köfte nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız patates yatağında soslu köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PATATES YATAĞINDA SOSLU KÖFTE TARİFİ

Patates yatağında soslu köfte malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için:

  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük domates
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 3 adet patates
  • 5 adet biber
  • 1 adet domates

Sarımsaklı yoğurt için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

PATATES YATAĞINDA SOSLU KÖFTE YAPILIŞI

  • Soğan ve maydanozu rondodan geçirin ve yoğurma kabına alın.
  • Üzerine kıymayı, yumurtayı, galeta ununu, tuz, karabiber, kimyon ve karbonatı ekleyerek yoğurun.
  • Birkaç dakika boyunca güzelce yoğurun.
  • Sona doğru azar azar yarım çay bardağı suyu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Köfte harcı hazır olunca buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar dinlendirin.
  • Sosu için küçük bir tavaya sıvı yağı ve rendelenmiş domatesi alarak domates suyunun büyük kısmını çekinceye kadar pişirin.
  • Suyunu çekmeye yakın tuz ve salçayı ekleyin ve kavurun.
  • Son olarak kekiği ekleyerek ocaktan alın.
  • Geniş bir tavaya bir miktar sıvı yağ alarak kızdırın.
  • Küp küp doğranan patatesleri tavaya alarak kızartın.
  • Kızaran patatesleri kağıt havlu serili tabağa alın.
  • Tavadaki yağın bir kısmını alın.
  • Az miktarda yağ kalmalı tavada.
  • Tavaya köfteleri alarak ara ara çevirerek kızartın.
  • Köfteler de kızarınca patateslerin yanına alın.
  • Son olarak biber ve domatesleri de aynı tavada çok az kızartın.
  • Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt için yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
  • Artık servis tabağını hazırlayın.
  • Geniş bir tabağa patatesleri yerleştirin.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu dağıtın.
  • Ardından sosu ekleyin ve son olarak köfte, biber ve domatesleri ekleyin.