Yemek Pizza ve İtalyan ekmeği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta pizza ve İtalyan ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler

Pizza ve İtalyan ekmeği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta pizza ve İtalyan ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Pizza ve İtalyan ekmeği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta pizza ve İtalyan ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler pizza ve İtalyan ekmeği tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette pizza ve İtalyan ekmeği tarifi araştırıyor. Peki, pizza ve İtalyan ekmeği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pizza ve İtalyan ekmeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Dünya mutfağının en popüler lezzetlerinden birisi olan pizza ve İtalyan ekmeği, hemen hemen herkesin damak zevkine uyuyor. Peki, pizza ve İtalyan ekmeği nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız pizza ve İtalyan ekmeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PİZZA VE İTALYAN EKMEĞİ TARİFİ

Pizza malzemeler

  • 6 dilim tost ekmeği
  • 150 gr kaşar peyniri
  • 50 gr tavuk jambon
  • 12 dilim sucuk
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

İtalyan ekmeği malzemeler

  • 500 gram un
  • 375 mililitre ılık su
  • 100 gram dilimlenmiş siyah zeytin
  • 50 gram kurutulmuş domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Fırın kalıbını yağlamak için:
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 dal taze biberiye

PRATİK PİZZA YAPILIŞI

  • Sos için; gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın ve ekmeklerin üzerine sürün.
  • Jambon, sucuk, domates ve kaşar peynirini küp şeklinde doğrayın. Biberleri doğrayarak ekleyin.
  • Mısır ve tuz ekleyip harmanlayın. Karışımı ekmeklerin üzerine paylaştırın. Pul biber ve kekik serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

İTALYAN EKMEĞİ YAPILIŞI

  • Ilık su ve mayayı derin bir kapta karıştırın.
  • Elenmiş un, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
  • Kıvam alana kadar hamuru yoğurun.
  • Hafif cıvık bir kıvamda olan hamura ayıkladığınız taze kekik yapraklarını katın ve karıştırın.
  • Ekmeği kestiğinizde görmek istediğiniz üzere kurutulmuş domates dilimlerini bütün ya da küçük küpler halinde keserek ekmek hamuruna ilave edin.
  • Doğranmış siyah zeytinleri ekleyin.
  • Elle veya tahta bir kaşık yardımıyla hamuru son bir kez karıştırın.
  • Kullanacağınız kalıp ya da fırın tepsisine hazırladığınız hamuru yuvarlak ya da dikdörtgen şeklinde yayın.
  • Mayalanıp, kabarması için hamuru bu şekilde 30 dakika kadar oda ısısında bekletin.
  • Mayalanan hamurun üzerine bir yumurta fırçası yardımıyla zeytinyağı sürün.
  • Deniz tuzunu ve ayıkladığınız taze biberiyeyi serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirerek ekmeğinizi hazırlayın.
  • Fırından çıkan ekmeği kalıbından aldıktan sonra bir ızgara teli üzerinde dinlendirin.
  • Aralarda üzerine zeytinyağı sürerek biberiyenin tüm aroma ve lezzetini içine hapsetmesini sağlayın.
  • Tamamen soğuduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edin.