YemekSahine nasıl yapılır? Sahine tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Sahine nasıl yapılır? Sahine tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Sahine nasıl yapılır? Sahine tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Peygamber Efendimizin (SAV) çok sevdiği bilinen sahine tarifi, ister sabah kahvaltıda isterseniz de akşam yemeğinde tüketebileceğiniz şahane bir tarif. Peki, sahine nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yazması 5 dakika sürecek sahine tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Ana malzemesi tereyağı, bal ve tahin olan sahine tarifi, yapması çok kolay olduğu gibi tadı da oldukça lezzetli. Peki, sahine nasıl yapılır? Yedikçe yedirten sahine tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

SAHİNE TARİFİ

Sahine malzemeler

  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığımda tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tahin

Üzeri için:

  • Kavrulmuş susam
  • Ceviz parçaları

SAHİNE YAPILIŞI

  • Geniş bir tabağa oda sıcaklığına getirilen tereyağı bal ve tahinli alıp iyice karıştırın.
  • Pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
  • Servis tabağına alıp, üzerini kavrulmuş susam ve kırılmış ceviz parçacıkları ile süsleyin.
SIRADAKİ HABER