Sahine nasıl yapılır? Sahine tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Peygamber Efendimizin (SAV) çok sevdiği bilinen sahine tarifi, ister sabah kahvaltıda isterseniz de akşam yemeğinde tüketebileceğiniz şahane bir tarif. Peki, sahine nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yazması 5 dakika sürecek sahine tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
08 Mayıs 2022 , Pazar 15:51
Ana malzemesi tereyağı, bal ve tahin olan sahine tarifi, yapması çok kolay olduğu gibi tadı da oldukça lezzetli. Peki, sahine nasıl yapılır? Yedikçe yedirten sahine tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
SAHİNE TARİFİ
Sahine malzemeler
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığımda tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı tahin
Üzeri için:
- Kavrulmuş susam
- Ceviz parçaları
SAHİNE YAPILIŞI
- Geniş bir tabağa oda sıcaklığına getirilen tereyağı bal ve tahinli alıp iyice karıştırın.
- Pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
- Servis tabağına alıp, üzerini kavrulmuş susam ve kırılmış ceviz parçacıkları ile süsleyin.
İlgili Haber

Sucuklu soslu poğaça nasıl yapılır? Sucuklu soslu poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
İlgili Haber
İlgili Haber
İlgili Haber
BUNLARI DA OKUYUN
Bisküvili toplar nasıl yapılır? Bisküvili toplar tarifi, yapılışı, malzemeler
Karadut şurubu nasıl yapılır? Karadut şurubu tarifi, yapılışı, hazırlanışı
Sebzeli sucuklu yumurta nasıl yapılır? Sebzeli sucuklu yumurta tarifi, yapılışı, malzemeler
Güveçte köfteli sebze yemeği nasıl yapılır? Güveçte sebzeli köfte yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (12 Ağustos 2022)