Yemek Yoğurtlu yuvalama çorbası nasıl yapılır? Yoğurtlu yuvalama çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Yoğurtlu yuvalama çorbası nasıl yapılır? Yoğurtlu yuvalama çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Yoğurtlu yuvalama çorbası nasıl yapılır? Yoğurtlu yuvalama çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Birçok yemeğin yanına yakışan ve besleyiciliği oldukça fazla olan yoğurtlu yuvalama çorbası tarifi, tadına doyum olmayan bir lezzet. Peki, yoğurtlu yuvalama çorbası nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek içeceği ve çok sağlıklı yoğurtlu yuvalama çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tam bir sağlık deposu olan yoğurtlu yuvalama çorbası tarifi, hastalıklardan kurtulmak içinde birebir. Peki, yoğurtlu yuvalama çorbası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız yoğurtlu yuvalama çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

YOĞURTLU YUVALAMA ÇORBASI TARİFİ

Yoğurtlu yuvalama çorbası malzemeler

Çorba için

  • 500 gram kuzu kemiği
  • 50 gram nohut (Bir gece önceden ıslatılmış)
  • 1 adet soğan
  • 2 l su

Minik köfteler için

  • 150 gram kuzu kıyma (İnce çekilmiş)
  • Tuz (Yeteri kadar)
  • Karabiber (Yeteri kadar)

Yoğurtlu sos için

  • 1 adet yumurta
  • 40 gram un
  • 200 ml su
  • 150 gram süzme yoğurt

Üzeri için

  • 50 gram tereyağı
  • 2 gram pul biber
  • 2 gram kuru nane

YOĞURTLU YUVALAMA ÇORBASI YAPILIŞI

  • Islatılmış nohutu bir tencereye alarak haşlayın.
  • Başka bir tencereye kuzu kemiğini alarak üzerini suyla kaplayacak şekilde doldurun.
  • Bir taşım kaynattıktan sonra süzün.
  • Soğanın yarısını iri parçalar halinde doğrayarak kanını aldığınız kemiklerin içine ilave edin.
  • Son olarak su ekleyerek önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1,5 saat kaynatın.
  • Süre sonunda suyu süzün ve bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakın.
  • Yoğurtlu sos için yumurta, un ve yoğurdu bir kaseye alarak iyice çırpın.
  • Suyu azar azar ve ölçülü bir şekilde ilave edin ve iyice karıştırın.
  • Kaynayan et suyundan ilave ederek karışımların ısısını dengeleyin.
  • Yoğurtlu karışımı azar azar kaynayan et suyuna ilave ederken çırpma teli kullanın.
  • 10 dakika kadar kaynattıktan sonra kenara alın.
  • Köfteler için kuzu kıyma ile yarım kalan soğanı çok küçük parçalar halinde doğrayıp bir kaba alın.
  • Tuz veya karabiber ekleyerek yoğurun.
  • Bezelye veya nohut büyüklüğünde köfteler yaparak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Süre bitiminde tereyağında soteleyerek çorbaya ilave edin.
  • Son olarak haşlanmış nohutu ilave edin.
  • Çorbanın üzeri için bir tavada tereyağını eritin ve köpürmeye başladığı zaman pul biber ve kuru naneyi ekleyin.
  • Hazırladığınız tereyağını çorbaya ilave ettikten sonra sıcak servis edin.