YemekDünya tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta dünya tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Dünya tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta dünya tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler dünya tatlısı tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette dünya tatlısı tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, dünya tatlısı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız dünya tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
06 Mayıs 2022 , Cuma 13:49
Çay ve kahve saatlerinizin favori lezzeti olacak dünya tatlısı tarifi, ister bak kabağı isterseniz de kuru kayısı ile yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, dünya tatlısı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız dünya tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
DÜNYA TATLISI TARİFİ
Dünya tatlısı malzemeler
- 1 kilo bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
Muhallebisi için:
- 1 çay bardağı tahin
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
DÜNYA TATLISI YAPILIŞI
- Bal kabağının üzerine şekeri dökün ve kenarda bekletin.
- Muhallebiyi hazırlayın.
- Vanilya, tahin ve krema hariç bütün malzemeler bir tencereye koyun ve iyice karıştırın.
- Daha sonra ocağa alın ve orta ateşte pişirin.
- Fokurdamaya başlayınca ocağın altını kapatın.
- Sulanan balkabağını ocağa alın ve kısık ateşte pişirin.
- Eğer suyu az ise üzerine az bir miktar su ekleyin.
- Sıcağı çıkan muhallebinin içine krema, vanilya ve tahini ekleyin.
- Blanderdan pürüzsüz olana kadar geçirin.
- Borcamın içine muhallebiyi dökün.
- Üzerine yumuşayan bal kabağını püre haline getirin ve borcama eşit miktarda yayın.
- İsterseniz de kaselere tek porsiyonluk servis edebilirsiniz.