Yemek Havuç ve pancar tarator nasıl yapılır? Havuç ve pancar tarator tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Havuç ve pancar tarator nasıl yapılır? Havuç ve pancar tarator tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Havuç ve pancar tarator nasıl yapılır? Havuç ve pancar tarator tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Birçok yemeğin yanına servis edebileceğiniz havuç ve pancar tarator tarifi, yapılması basit aynı zamanda çok lezzeti bir meze. Peki, havuç ve pancar tarator nasıl yapılır? Hem hızlıca hazırlayabileceğiniz hem de tadına doyum olmayan havuç ve pancar tarator tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Tadına doyamayacağınız havuç ve pancar tarator tarifi, hem pratik hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, havuç ve pancar tarator nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız havuç ve pancar tarator tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

HAVUÇ VE PANCAR TARATOR TARİFİ

Havuç ve pancar tarator malzemeler

  • 1 kilo pancar
  • 3 tane havuç
  • 1 büyük kase süzme yoğurt veya suyu alınmış katı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

HAVUÇ VE PANCAR TARATOR YAPILIŞI

  • Önce pancarları 4 de bölüp, suyunu koyup, yumuşayıncaya kadar haşlamaya koyun.
  • Havuçları da rendeleyip, 2 kaşık sıvı yağ koyup, tavada bir dakika kadar kavurun.
  • Haşlanan pancarları rendeleyin, onları da havuç gibi 2 kaşık sıvı yağ koyup tavada bir dakika kadar kavurun.
  • Diğer bir tarafta yoğurda sarımsağını tuzunu koyup, iyice karıştırın.
  • Soğuyan pancarı ve havuca yoğurdunu ekleyip, karıştırın iyice karıştırın.
  • Servis tabağına istediğiniz şekilde önce havucunu sonra pancarını isterseniz de önce pancar sonra havuç koyup, zeytinyağı ve cevizle süsleyip, servis yapın.
SIRADAKİ HABER