Yemek Çikolatalı mousse nasıl yapılır? Çikolatalı mousse tarifi, yapılışı ve püf noktası

Çikolatalı mousse nasıl yapılır? Çikolatalı mousse tarifi, yapılışı ve püf noktası

Çikolatalı mousse nasıl yapılır? Çikolatalı mousse tarifi, yapılışı ve püf noktası

Çikolatalı tatlılara asla hayır diyemeyenler için tadına doyum olmayan kaymak gibi çikolatalı mousse tarifi çok iyi bir alternatif. Peki, çikolatalı mousse nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çikolatalı mousse tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tadı ayrı görüntüsü ayrı güzel çikolatalı mousse tarifi, daha önce bildiğiniz bütün tatlıları unutturacak. Peki, çikolatalı mousse nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız çikolatalı mousse tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

ÇİKOLATALI MOUSSE TARİFİ

Çikolatalı mousse malzemeler

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 3 parmak eksik süt
  • 2 paket krema
  • 340 gram (yaklaşık 3,5 paket) bitter çikolata (sütlü karışık kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

  • İri kırılmış fındık (isteğe göre)

ÇİKOLATALI MOUSSE YAPILIŞI

  • Öncelikle 1 çay bardağından 2 parmak eksik kremayı ayırın, artan bir buçuk paket kremayı soğuk kalması için buzdolabına koyun.
  • Süt ve kremayı pişirin.
  • Kaynadıktan hemen sonra yumurta koyulan kaseye yavaş yavaş ilave edin, bu sırada çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırın.
  • Sütün kaynarlığı ile yumurtalar çiğ kalmayacaktır.
  • Köpük olan süt ve yumurta karışımına çikolataların hepsini ilave edin ve eriyinceye dek karıştırın.
  • Dolaba koyulan kremaları mixer yardımı ile sertleşene kadar başka bir kasede çırpın.
  • Ardından kaşık yardımı ile eriyen çikolataların içine boşaltın ve yavaş yavaş kaşığı ters çevirerek karıştırın.
  • Mousse kıvamı elde etmek için burada mixer kullanmayın.
  • Karışımı kaselere bölüştürüp servis edin.
SIRADAKİ HABER