Yemek Sakızlı tavuk nasıl yapılır? Yoğurtlu sakızlı tavuk tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Sakızlı tavuk nasıl yapılır? Yoğurtlu sakızlı tavuk tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Paylaş
Sakızlı tavuk nasıl yapılır? Yoğurtlu sakızlı tavuk tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Sakızlı tavuk nasıl yapılır, öğrenmek için tam ölçüsü ile malzeme listesi ve adım adım sakızlı tavuk yapılış aşamalarını anlattığımız tarifimize göz atın! Tarifimiz Gastronomi Uzmanı Fikret Soner'den. Soner, bizler için et, sebze, tahıl, meyve, bakliyat gibi besin gruplarını en ekonomik ve lezzetli biçimde bir araya getiren yemeklerden bir seçki paylaştı. Bunların başında sakızlı tavuk geliyor. İşte sakızlı tavuk tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

Sakızlı tavuk tarifini hiç denediniz mi? Anadolu mutfak kültürünün dengeli beslenme açısından oldukça zengin olduğunu belirten Gastronomi Uzmanı Fikret Soner, et, sebze, tahıl, meyve, bakliyat gibi besin gruplarını en ekonomik ve lezzetli biçimde bir araya getiren yemeklerden bir seçki paylaştı. Bunlardan ilki sakızlı tavuk. İşte hem lezzetli hem farklı bir tarif olan sakızlı tavuğun malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları!

Haberin Devamı

YOĞURTLU SAKIZLI TAVUK MALZEMELERİ

  • 1 bütün tavuk
  • 1 küçük soğan (4 parçaya bölünecek.)
  • 1 diş sarımsak
  • 5 adet tane karabiber
  • 1 gr damla sakızı (Toz haline getirilecek.)
  • 1,5 lt su

Sosu için:

  • 400 gr yoğurt
  • 100 gr un

Servis için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Toz sakız

YOĞURTLU SAKIZLI TAVUK YAPILIŞI

  • Tavuğu temizledikten sonra 1 küçük soğan, 1 diş sarımsak, 5 adet tane karabiber ve 1,5 litre su ile kaynatın.
  • Tavuğu iri parçalar halinde kemiklerinden temizleyin.
  • Tavuk suyunu sos için muhafaza edin.
  • Yoğurt ve unu karıştırarak tavuk suyu ile seyreltin ve sonra ocakta muhallebi kıvamında pişirin.
  • Toz haline getirdiğiniz sakızın yarısını sosun içine koyun.
  • Sos pişince tavuk parçalarını içine atın.
  • Düşük ısıda birkaç dakika daha pişirin.
  • Yemeği servis tabağına alarak üzerine sakızlı tereyağı gezdirin.
  • Bunun için 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek içine toz sakız koyun.