Yemek Sebzeli krep nasıl yapılır? Sebzeli krep tarifi, yapılışı ve malzemeler

Sebzeli krep nasıl yapılır? Sebzeli krep tarifi, yapılışı ve malzemeler

Paylaş
Sebzeli krep nasıl yapılır? Sebzeli krep tarifi, yapılışı ve malzemeler

Günün her saati yiyebileceğiniz gibi kahvaltılarda da sıklıkla tüketmek isteyeceğiniz sebzeli krep tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şahane bir lezzet. Peki, sebzeli krep nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin favori lezzeti olacak börek tadında sebzeli krep tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem yapılışı kolay hem de çok lezzetli olan sebzeli krep tarifi, 7'den 70'e herkesin çok seveceği bir tarif. İşte, sebzeli krep tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SEBZELİ KREP TARİFİ

Sebzeli krep malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet tatlı yeşil biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates(rendelenmiş)
  • 2 kibrit kutusu kadar süzme peynir veya beyaz peynir
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya veya 1 tatlı kaşığı kadar yaş maya
  • 1 avuç maydanoz
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 adet küp şeker veya 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

SEBZELİ KREP YAPILIŞI

  • Önce bir kapta yumurtalar çırpma teliyle iyice çırpılır.
  • Sonra tuz, şeker ve maya konularak çırpmaya devam edilir.
  • Üzerine süt ve su ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  • Un yavaş yavaş ilave edilerek çırpılır ardından pul biber ve karabiber eklenir.
  • Akışkan bir hamur elde edilir.
  • Streç film yardımıyla üzeri kapatılarak 20 dakika dinlendirilir.
  • Biberler, domates, soğan ve maydanoz ince ince doğranır.
  • Patates rendelenir.
  • Daha sonra dinlendirilen hamur ve doğranan sebzeler, rendelenen patates ve peynir bir kapta birleştirilerek karıştırılır.
  • Krep tavası veya yapışmaz herhangi bir tava güzelce fırçayla yağlanır.
  • Hazırladığımız hamur içine dökülür.
  • Bu arada bizim kullandığımız kaşık yemek kaşığı değil daha büyük bir kaşık.
  • Tavanıza bir krep için ortalama 8 yemek kaşığı harç koymanız gerekli.
  • Kreplerinizin yapışmaması için tavayı sallamanız önemlidir.
  • Altlı üstlü pişiriniz ve spatula yardımıyla çevriniz.