Yemek Tahinli muhallebi nasıl yapılır? Tahinli muhallebi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tahinli muhallebi nasıl yapılır? Tahinli muhallebi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tahinli muhallebi nasıl yapılır? Tahinli muhallebi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kadife gibi kıvamıyla tadına doyamayacağınız tahinli muhallebi tarifi, hem lezzetli hem de besleyici bir tarif. Peki, tahinli muhallebi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tahinli muhallebi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yapması kolay lezzeti çok güzel olan tahinli muhallebi tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, tahinli muhallebi nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız tahinli muhallebi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

TAHİNLİ MUHALLEBİ TARİFİ

Tahinli muhallebi malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı tahin

Servis için

  • Tarçın ve ceviz

TAHİNLİ MUHALLEBİ YAPILIŞI

  • Tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısı konulup güzelce çırpılır ocağa alınır.
  • Göz göz olup kaynamaya başlayınca 1 dk. Daha kısık ateşte pişirilip ocaktan alınır.
  • İçerisine tahin, vanilin ve tereyağı ilave edilip hızlıca çırpılır.
  • Homojen bir kıvam alınca kaselere paylaştırılır üzerine tarçın serpilip ister kıyılmış ister bütün ceviz ile süslenir.
  • Soğuk servis edilir.

SIRADAKİ HABER