Yemek Tavuk güveç nasıl yapılır? Tavuk güveç tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tavuk güveç nasıl yapılır? Tavuk güveç tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tavuk güveç nasıl yapılır? Tavuk güveç tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

İster misafire isterseniz de ailenize hazırlayabileceğiniz tavuk güveç tarifi, hem görüntüsü hem de lezzetiyle müthiş bir tarif. Peki, tavuk güveç nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve yedikçe yedirten tavuk güveç tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan tavuğu, tavuk güveç tarifi ile deneyen tadına hayran kalıyor. Peki, tavuk güveç nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği ve tadına doyamayacağı tavuk güveç tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUK GÜVEÇ TARİFİ

Tavuk güveç malzemeler

  • 200 gram tavuk but (Kemiksiz ve kuşbaşı doğranmış)
  • 50 gram arpacık soğan (İri doğranmış)
  • 20 gram tereyağı
  • 10 gram sarımsak (İri doğranmış)
  • 50 gram domates (İri doğranmış)
  • 30 gram yeşil biber (İri doğranmış)
  • 15 gram kırmızı kapya biber (İri doğranmış)
  • 20 gram kültür mantarı (İri doğranmış)
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı biber
  • Kuru kekik
  • Su

TAVUK GÜVEÇ YAPILIŞI

  • Bütün malzemeyi bir kabın içinde karıştırdıktan sonra bir güvece alın ve üzerini folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Sıcak servis edin.