Yemek Tavuklu garnitürlü börek nasıl yapılır? Tavuklu garnitürlü börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tavuklu garnitürlü börek nasıl yapılır? Tavuklu garnitürlü börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tavuklu garnitürlü börek nasıl yapılır? Tavuklu garnitürlü börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz tavuklu garnitürlü börek tarifi, evde yapılması kolay hem doyurucu hem de besleyici şahane bir tarif. Peki, tavuklu garnitürlü börek nasıl yapılır? Yerken kendinizi durduramayacağınız tavuklu garnitürlü börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsüyle iştahları kabartan ve lezzetine doyum olmayan tavuklu garnitürlü börek tarifi şahane bir lezzet. Peki, tavuklu garnitürlü börek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tavuklu garnitürlü börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BÖREK TARİFİ

Tavuklu garnitürlü börek malzemeler

  • 1 tavuk göğsü (haşlanmış)
  • 1 garnitür
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 3 yufka

Yufkaya sürmek için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üstüne;

  • Galeta unu

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BÖREK YAPILIŞI

  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur.
  • Haşlanıp, didiklenmiş tavukta eklenir.
  • Son olarak garnitür ve baharatlar da eklenip kapatılır.
  • Yufka serilir ve sıvı yağ, süt karışımından sürülür.
  • Yufka ikiye katlanıp yarım ay şekline getirilir.
  • 6 parçaya bölünür.
  • İç harcı konularak sigara böreği gibi sarılır.
  • Yufkaların hepsini bu şekilde sardıktan sonra artan sütlü karışıma börekler batırılıp, galeta ununa bulanır.
  • 180 derecede pişirilir.

 

SIRADAKİ HABER