Yemek Tedirgin baklava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tedirgin baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tedirgin baklava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tedirgin baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tedirgin baklava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tedirgin baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Gündüz kuşağının en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler tedirgin baklava tarifi yapıyor. Kanal D izleyicileri ise internette tedirgin baklava tarifi araştırıyor. Haftanın son günü yapılan tedirgin baklava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Birçok yemeğin yanına veya beş çayınıza yapabileceğiniz tedirgin baklava tarifi, görüntüsüyle ayrı lezzetiyle ayrı hafızalara kazınıyor. Peki, tedirgin baklava nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız tedirgin baklava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TEDİRGİN BAKLAVA TARİFİ

Tedirgin baklava malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 fiske/ çimdik tuz
  • Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamına kadar)

İç harcı için;

  • 3 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Baklavayı açmak için;

  • 2,5 kutu buğday nişastası

Üzeri için;

  • Yarım kilo eritilmiş ve köpüğü alınmış tereyağı

Şerbeti için;

  • 1 kilo şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

TEDİRGİN BAKLAVA YAPILIŞI

  • Öncelikle hamur hazırlanır.
  • Yumurta, tuz, süt, sirke, sıvı yağ ve aldığı kadar un yoğurulur.
  • Kulak memesi yumuşaklığında olması gerekiyor.
  • Her un farklılık gösterdiği için miktar belirtilmedi.
  • Yoğurduktan sonra yarım saat kadar hamur dinlendirilir.
  • Dinlendikçe daha güzel açılır.
  • Dinlenen hamur 4 eşit parçaya, her bir parçada 10 bezeye bölünür ve toplamda 40 beze elde edilir.
  • 10-10 şeklinde ayrılır.
  • İlk 10 küçük beze nişasta ile tabak büyüklüğünde açılır.
  • Aralarına nişasta koyularak açılan 10 Küçük hamur üst üste koyulur ve merdane yardımı ile yuvarlak tepsi büyüklüğünde açılır.
  • Tepsi yağlanır ve açılan hamur ele alınarak sallanır.
  • Sallandıktan sonra yufkaların ayrıldığını göreceksiniz.
  • Tek tek 10 yufka tepsiye serilir.
  • 10 yufka serildikten sonra çekilmiş ceviz serpilir.
  • Diğer kalan 30 küçük bezeye de 10'ar 10'ar aynı işlem uygulanır.
  • Her bir 10 kattan sonra aralara ceviz serpilir.
  • Yani 3 katta ceviz olmalıdır.
  • Fırın da 180 derece alınarak ısınmaya bırakılır.
  • Fırına atmadan önce yarım kilo tereyağı kısık ateşte eritilir.
  • Eridikten sonra üzerine çıkan köpüğü üzerinden alınır.
  • Tereyağı erirken baklava dilimlere kesilir.
  • Önce 4'e sonra 8'e bölünür.
  • Oluşan küçük üçgenlerin her birine önce paralel sonra çapraz şekilde bıçakla kesilerek üçgen şekiller elde edilir.
  • Eğer yapamayacağınızı düşünürseniz küçük kare şeklinde de yapabilirsiniz.
  • Eriyen tereyağı dilimlere ayrılan baklavanın her yerine gezdirilir.
  • Kuru bir yer kalmayacak şekilde.
  • Önceden ısıtılan 180 derecelik fırına alınır ve yaklaşık 1 buçuk saat pişirilir.
  • Şerbet için şeker ve su kaynamaya bırakılır.
  • Kaynadıktan sonra altını kapamaya yakın 4-5 damla limon suyu eklenir ve ılımaya bırakılır.