Yemek Tencerede kuzu tandır nasıl yapılır? Tencerede kuzu tandır tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler!

Tencerede kuzu tandır nasıl yapılır? Tencerede kuzu tandır tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler!

Paylaş
Tencerede kuzu tandır nasıl yapılır? Tencerede kuzu tandır tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler!

Tandır tarifinin lokum gibi etiyle akşam yemeklerinizi lezzetlendirmek tahmin ettiğinizden çok daha kolay. Tencerede kuzu tandır tarifi, hem kolay şekilde pişiyor hem de orijinal lezzetine yakın bir tat oluyor. Peki, tencerede kuzu tandır nasıl yapılır? Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz ve evde kolaylıkla yapabileceğiniz tencerede kuzu tandır tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tel tel ayrılan tencerede kuzu tandır tarifi, favori yemeğiniz olacak. Peki, tencerede kuzu tandır nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tencerede kuzu tandır tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TENCEREDE KUZU TANDIR TARİFİ

Tencerede kuzu tandır malzemeler

  • Kuzu kol (yaklaşık 1. 5 kg)
  • Tuz (mümkünse kaya tuzu)
  • Karabiber

TENCEREDE KUZU TANDIR YAPILIŞI

  • Kuzu kol kasaptan yaklaşık 2 parmak genişliğinde dilimleterek alın.
  • Üzerinde kemik kırıntısı kalmaması için temizleyin ve tuz-karabiber serpin.
  • Başka hiçbir malzeme ilave etmeden etleri çelik tencerenin tabanına dizin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Etler önce kendi suyunu ve yağını salacak ve bu suda pişecekler.
  • Sona doğru suyu da çekilerek sadece kendi yağında pişmeye devam edecektir.
  • Etler bu aşamada zaten lokum gibi dağılan bir kıvama geliyor, tencerenin tabanına yapışmadan bir süre yağında da pişmesini bekleyin.
  • Daha sonra ocaktan alın.

TENCEREDE KUZU TANDIR YAPMANIN PÜF NOKTASI

  • Ön kuzu kol kullanmayı tercih edin.
  • Eti yıkamadan pişirmek lezzetine lezzet katacaktır.
  • Normal tuz yerine muhakkak kaya tuzu kullanın.