Yemek Türlü yemek nasıl yapılır? Türlü yemek tarifi, yapılışı, malzemeler

Türlü yemek nasıl yapılır? Türlü yemek tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Türlü yemek nasıl yapılır? Türlü yemek tarifi, yapılışı, malzemeler

Birçok sebzenin buluşmasıyla yapılan ve lezzetine doyamayacağınız türlü yemek tarifi, hem çok sağlıklı hem de çok lezzeti bir tarif. Peki, türlü yemeği nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği türlü yemek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster etli isterseniz de zeytinyağlı yapabileceğiniz türlü yemek tarifi, ortalama bir saatte hazırlayabileceğiniz ve dört porsiyon olarak çıkartabileceğiniz enfes bir lezzet. İşte, türlü yemek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TÜRLÜ YEMEK TARİFİ

Türlü yemek malzemeler

  • 1 adet patlıcan (Halka dilimlenmiş)
  • 2 adet kabak (Halka dilimlenmiş)
  • 1 adet patates (Halka dilimlenmiş)
  • 2 adet domates (Rendelenmiş)
  • 1 adet soğan (Yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 2 adet kırmızı kapya biber (Halka dilimlenmiş)
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 dal maydanoz (İnce kıyılmış)

TÜRLÜ YEMEK YAPILIŞI

  • Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın ve soğanları ekleyip hafif renk alıncaya kadar kavurun.
  • Ardından sarımsağı ekleyin ve tüm sebzeleri tencereye sırayla dizin.
  • Üzerine domatesi yaydıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırıp tüm sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak soğuyana kadar bekletin.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine maydanoz serpin.