Yemek Urfa kebabı nasıl yapılır? Urfa kebap tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler

Urfa kebabı nasıl yapılır? Urfa kebap tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler

Paylaş
Urfa kebabı nasıl yapılır? Urfa kebap tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi olan Urfa kebabı tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yediği bir lezzet. Peki, Urfa kebabı nasıl yapılır? Yapması eğlenceli yemesi ise çok lezzetli Urfa kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsüyle iştahları kabartan Urfa kebabı tarifi, evde yapabileceğiniz ve yanına tırnak pidesi ve bulgur pilavıyla servis edebileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, Urfa kebabı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız Urfa kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

URFA KEBAP TARİFİ

Urfa kebap malzemeler

  • 1 kg az yağlı kıyma
  • 50 gr çekilmiş kuyruk yağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

URFA KEBAP YAPILIŞI

  • Soğan ve sarımsak rendelenir.
  • Tüm malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırıp yoğurun.
  • 10 dakika boyunca yoğurun.
  • Hazırladığınız harcı parçalara bölerek şişlere uzun şekilde el ile yapıştırın.
  • Bir mangalda, yağlı kağıtta fırında ya da bir tavada kızarana kadar pişirin.