Yemek Vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan vişne reçeli tarifi, aynı zamanda sütlü tatlılarında yanına çok yakışan bir lezzet. Peki, vişne reçeli nasıl yapılır? Yaparken kokusu bütün evinizi saracak vişne reçeli tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Gülgiller familyasından olan vişne, reçeliyle de hafızalara kazınan şahane bir lezzet. Peki, vişne reçeli nasıl yapılır? Yazın başında bolca vişne meyvesiyle hazırlayabileceğiniz vişne reçeli tarifi, hazırlanışı, yapılışı, püf noktası, gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

VİŞNE REÇELİ TARİFİ

Vişne reçeli malzemeler

  • 1 kg taze vişne
  • 1.5 kg toz şeker
  • 1/4 limonun suyu
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı tereyağı

VİŞNE REÇELİ YAPILIŞI

  • Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini çıkartın. Şekeri dönüşümlü olarak vişnelerin arasında ve üzerini tamamen kapatacak şekilde reçeli yapacağınız tencereye serpin.
  • Vişne ile şekeri oda ısısında, bir gün boyunca bir arada bekletin (Ertesi gün vişneler suyunu salmış ve şeker iyice erimiş olacak).
  • Tencereyi ocağın üzerine alın. Tarçın çubuğu ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  • Pişme sırasında üzerinde biriken köpükler oluşursa delikli bir kevgir yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin.
  • 20 dakika sonra limon suyu ile tereyağını ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Reçel oda ısısında soğuyunca temiz ve kuru cam kavanozlara aktarın.