Yemek Zeytin böreği nasıl yapılır? Zeytin böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Zeytin böreği nasıl yapılır? Zeytin böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Zeytin böreği nasıl yapılır? Zeytin böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Gaziantep mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan zeytin böreği tarifi, evde yapılması kolay enfes bir lezzet. Peki, zeytin böreği nasıl yapılır? Günün her saatinde afiyetle yiyebileceğiniz ve lezzetine doyamayacağınız zeytin böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çekirdeksiz yeşil zeytinle hazırlanan zeytin böreği tarifi yöresel bir lezzettir. Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız zeytin böreği tarifi, yapılışıyla da oldukça kolay. Peki, zeytin böreği nasıl yapılır? Enfes görüntüsü ve müthiş tadıyla zeytin böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

ZEYTİN BÖREĞİ TARİFİ

Zeytin böreği malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket yaş maya veya instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 2 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin veya dilim zeytin
  • 250 g kıyma
  • 1 su bardağı ceviz içi (İri kırılmış)
  • 3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

ZEYTİN BÖREĞİ YAPILIŞI

  • Mayayı şekerli ılık suda eritin. Unu bir yoğurma kabına eleyin.
  • Tuzunu ilave edip karıştırın ve ortasını açın.
  • Erittiğiniz mayayı ekleyin ve kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
  • Soğanları yemeklik doğrayın ve kıymayla birlikte zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Salçaları ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Ardından dilimlenmiş yeşil zeytinleri ve cevizleri ekleyip karıştırın ve pul biber serpip ocaktan alın.
  • Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Hamurun yarısına zeytinli harçtan bir miktar koyarak yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını rulet veya çay tabağıyla keserek yapıştırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.
SIRADAKİ HABER