Ekonomi Yaşamak için çok neden var

Yaşamak için çok neden var

Paylaş
Yaşamak için çok neden var

Çok ilginçtir, Türkiye'de yerel seçimlerde pek az kişi gerçekten belediyelerin faaliyet alanlarını konuşuyor

Çok ilginçtir, Türkiye'de yerel seçimlerde pek az kişi gerçekten belediyelerin faaliyet alanlarını konuşuyor. Ben bir seçmen ve gazeteci olarak belediyelerin hayatımıza nasıl dokunacağını öğrenmek istiyorum.

Haberin Devamı

Bisiklet yolları, çocuk alanları, basketbol sahaları gibi şeylerle daha fazla ilgiliyim. Türkiye'nin her yerinde karşıma çıkan kaldırım yüksekliklerinden, çarpık yapılaşmadan, tabela kirliliğinden şikayetçiyim.

TAM BİR DÜNYA KENTİ

Antalya benim çok sevdiğim ve sık seyahat ettiğim bir şehir. Başkan Menderes Türel iyi tanıdığım ve takdir ettiğim bir yerel yönetici. Bugüne kadar Antalya'nın altyapısı, tesisleri ve renkli günlük hayatıyla önemli bir dünya şehri olması için ciddi çalışmalar yaptı.

Antalya gerek ziyaretçi sayısı gerekse bölgede yaşamayı seçmiş yabancı vatandaşlarıyla aslında tam bir dünya kenti. İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en önemli havacılık merkezi. Yatak sayısı açısından da Avrupa'nın birçok ülkesinden daha fazla konaklama imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’YI ZİYARET

Bu kez Posta Gazetesi yazarları olarak Antalya'yı ziyaret ettik.

Antalya'da şehrin merkezinde bulunan ve bir dönemin en moda tesislerinden olan Hotel Su'da kaldık. Antalya'ya gittiğinizde Kaleiçi'ndeki Arma Balıkçısı’na mutlaka uğrayın ve enfes balık çorbasının tadına bakın. Menderes Türel ile akşam yemeğinde buluştuğumuz 7 Mehmet'te masamıza gelen her şey çok lezzetliydi.

EN İYİSİ OLMA YOLUNDA

Başkan Menderes Türel'in imzasını taşıyan özellikle şu projeler dikkatimi çekti: Daha önce bataklık olan yerin, güzel bir yaşam alanına dönüştürüldüğü Boğaçayı Projesi, Konyaaltı sahilinin göz alıcı bir şehir plajına dönüştürüldüğü Konyaaltı Projesi, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi ve günlük 4 bin ton çöpün bertaraf edildiği katı atık tesisi...

Antalya'dan çok olumlu izlenimlerle döndüm...

Her şey yolunda giderse 2019'da özellikle Almanya ve Rusya'dan gelecek ziyaretçi sayısında patlama bekleniyor. Antalya Avrupa'nın en beğenilen şehirlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

HAKAN ÇELİK