A. Yavuz Kocaömer 1924 Paris Olimpiyatları'ndan 100 yıl sonra madalyalar Eyfel'den!
HABERİ PAYLAŞ

1924 Paris Olimpiyatları'ndan 100 yıl sonra madalyalar Eyfel'den!

Paris 2024 Oyunları’nda madalya kazanmak, her sporcunun hayalidir. Ancak bu seferki madalyalar sadece bir zaferin simgesi değil, aynı zamanda tarihi bir anın parçası olacak. Paris 2024 Paralimpik Oyunları, madalya tasarımıyla spor tarihinde benzersiz bir sayfa açıyor.

YAŞAYAN HATIRA OLACAK

Eyfel Kulesi’nin demirinden alınan parçalarla üretilen altın, gümüş ve bronz madalyalar, sadece sporcuların üstün başarılarını değil, aynı zamanda insan ruhunun sınırları aşan gücünü de simgeliyor. Bu madalyalar, kazananların boynunda sadece bir zaferin değil, aynı zamanda Paris’in kalbinden bir parçanın da asılı olduğu anlamına geliyor. Bu özel tasarım, madalyaları sadece birer ödül olmaktan çıkarıp, taşıyan her sporcuya ve onları destekleyen herkese ilham veren, yaşayan birer hatıra haline getiriyor. Eyfel Kulesi’nden alınan metalle hazırlanan bu madalyalar, sporculara ve onları izleyen herkese ilham veriyor. Türkiye’den Paris’e uzanan bu yolculukta, Para sporcularımızın boynunda parlayacak olan bu madalyalar, başarılarının yanı sıra insanlık tarihi için çok önemli olan birer hikâyeyi de barındırıyor olacak. Bu madalyalarla sporcularımız yurda, Paris 2024’ten, Eyfel Kulesi’nin bir parçasını taşıyarak dönecekler.

Haberin Devamı

PARİS’TEN BİR PARÇA TAŞIYOR

Bu yılki oyunların organizasyon komitesi başkanı Tony Estanguet, “Bu madalyaların gerçekten benzersiz olmasını, Paris 2024 imzasını taşımasını istedik” dedi ve ortaya eşsiz bir hikâye çıktı. Oyunların en güçlü sembolü olan madalya, Paris ve Fransa’nın nihai sembolü olan Eyfel Kulesi ile birleşti. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda da; daha önceki oyunlarda olduğu gibi, etkinlikler arasında daha fazla katılımı teşvik etmek amacıyla, olimpiyatlarla aynı meşale, amblem, maskot ve stadyumlar kullanılacak. Bu küçük detay bile biri olmadan diğerinin olmayacağını güçlü bir şekilde hatırlatıyor bizlere. Bu amaçla, her iki oyun için de madalyalar, tasarımlarına emanet edilen, ilk kuyumcu olan Chaumet’in izniyle ortak bir görünümü paylaşacak.

1924 Paris Olimpiyatlarından 100 yıl sonra madalyalar Eyfelden

100 YIL ÖNCEKİ DARPHANEDE BASILDI

Haberin Devamı

Madalyalar, Chaumet’in Place Vendòme’deki Paris atölyesinde tasarlandı ve 100 yıl önce Paris 1924 Olimpiyatları için madalya üreten Fransa’nın resmi darphanesi Monnaie de Paris’te yapıldı. Altın ve gümüş madalyalar, Sorumlu Mücevher Konseyi (RJC) tarafından, yüzde 100 geri dönüştürülmüş olarak onaylanmış metal kullanılarak yapılırken, bronz madalya ise Monnaie de Paris’in kendi üretiminden elde edilen hurdalar kullanılarak yapıldı.

GEÇMİŞTEN GÜÇ ALARAK GELECEĞİ İNŞA ETMEK

Eyfel Kulesi’nden alınan parçalarla tasarlanan bu madalyalar, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda elde edilecek her bir zaferin, sadece sportif bir başarı olmadığını, aynı zamanda tarihi ve kültürel bir mirasın da parçası olduğunu anlatıyor. Sporcuların; bu madalyaları kazanırken, aslında onlarla birlikte Paris’in ruhunu, tarihini ve sanatını da ülkelerine taşıyacaklarını düşünmek, bu başarının duygusal boyutunu daha da derinleştiriyor. Bu özel an, tüm zorlukların üstesinden gelmenin ve engelleri aşmanın ötesinde, bir ulusun tarihine dokunan bir hikâyeye dönüşüyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder