A. Yavuz Kocaömer Golbol'de kızlarımız yine şampiyon!
HABERİ PAYLAŞ

Golbol'de kızlarımız yine şampiyon!

Golbol Kadın Milli Takımımız’dan bir zafer daha... Son iki Paralimpik Oyunları Şampiyonu, geçtiğimiz yılın da Dünya Şampiyonu olan ay-yıldızlı kızlarımız, dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olan Malmö Lady Intercup’ta da adını zirveye yazdırdı. 18-21 Mayıs tarihlerinde İsveç’in Malmö Kenti’nde düzenlenen turnuvada fırtına gibi esen Milliler, grup maçlarında sırasıyla Amerika, Japonya, İngiltere ve Fransa’yı yenerek lider olarak gruptan çıktı.

Golbolde kızlarımız yine şampiyon

Golbol Kadın Milli Takımı ve teknik heyeti şampiyonluk kupasıyla birlikte bu zafer pozunu verdi.

Haberin Devamı

Ardından yarı finalde Brezilya’yı, finalde de İsrail’i mağlup eden Milli Takımımız, namağlup şampiyon oldu. Final sonrası büyük sevinç yaşayan Golbol Kadın Milli Takımımızın turnuvada oynadığı karşılaşmalar ve sonuçları şöyle:

Başkan Aksu’dan kutlama mesajı

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu, Malmö Lady İntercup Turnuvası’nda şampiyon olan Golbol Kadın Milli Takımı’nı kutladı. Takımımız şampiyon olduktan sonra Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, Teknik Direktör Gültekin Karasu ve Kaptan Sevda Altunoluk’u telefonla arayarak sıcağı sıcağına tebrik eden Başkan Aksu, yayınladığı mesajda da şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin takım sporlarındaki büyük gururu Golbol Kadın Milli Takımımızın İsveç’te elde ettiği başarı bizleri bir kez daha onore etmiştir. Son iki Paralimpik Oyunları Şampiyonluğu’na geçtiğimiz aylarda Dünya Şampiyonluğu apoletini ilave eden Milli Takımımız, bu kez Golbol branşının en önemli turnuvalarından biri olan Malmö Lady İntercup’ta zirveye adını yazdırarak, başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. Bu başarıda emeği olan başta Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım olmak üzere tüm takımımızı ve teknik heyeti canı gönülden kutluyor ve daha nice zaferler diliyorum.

GRUP MAÇLARI:

Türkiye-ABD: 8-7

Türkiye-Japonya: 12-7

Türkiye-İngiltere: 9-4

Türkiye-Fransa: 12-2

YARI FİNAL:

Türkiye-Brezilya: 7-4

FİNAL:

Türkiye-İsrail: 13-9

PARA BADMİNTONDA İKİ MADALYA

Para Badminton Uluslararası Bahreyn Turnuvası 17-23 Mayıs tarihleri arasında Bahreyn’in Manama kentinde düzenlendi. 42 ülkeden 364 sporcunun katıldığı ve Paris Paralimpik Oyunları’na doğrudan kota puanı veren organizasyonu temsilcilerimiz 1 gümüş,1 bronz toplamda 2 madalya ile kapattı. Sporcularımızdan İlker Tuzcu Bronz, Emine Seçkin ise Gümüş madalya kazandı. XD WH1-WH2 kategorisinde Emine Seçkin ve Hintli partneri Prem Kumar Ale, finalde Ho Yuen Chan (HK) ve Man-Kei To (BEL) ikilisi karşısında 2-0 mağlup oldu. Seçkin bu sonuç ile birlikte gümüş madalya kazandı. 22 Mayıs’ta oynanan MD-SU5 kategorisinde İlker Tuzcu ve Polonyalı partneri Bartlomiej Mroz yarı final müsabakasında Hintli rakipleri Chirag Baretha ve Raj Kumar karşısında sahadan 2-1 mağlup ayrıldı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Golbolde kızlarımız yine şampiyon

DÖRT BÜYÜKLER’E ÇAĞRI

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’a Golbol şubesi kurmaları çağrısında bulundu. Geçtiğimiz günlerde TMPK’ni ziyaret eden Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ile siyah-beyazlı kulübün bünyesindeki paralimpik branşları artırması konusunda bir görüşme yapan Başkan Aksu, “Sayın Başkan Ahmet Nur Çebi’nin yeni paralimpik branşlar kurulması konusuna sıcak bakması bizleri oldukça memnun etmiştir. Yıllar önce, benim de yönetimde olduğum bir dönemde tekerlekli sandalye basketbolu şubesini kurarak bu konuda öncülük yapan Beşiktaş kulübünün en kısa zamanda başta Golbol olmak üzere yeni paralimpik branşları hayata geçireceğini ümit ediyorum. Sayın Başkan da bu konuya sıcak bakıyor zaten. Biz TMPK olarak siyah-beyazlı kulübümüze bu konuda her türlü desteği vereceğimizi kendisine ilettik. Başkan Çebi de memnuniyetle karşıladı. Ben buradan diğer büyük takımlarımız Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’a da çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin, Golbol şubesinden başlamak üzere paralimpik branşları kurun. İşte, Golbol Kadın Milli Takımımızın başarılarını görüyorsunuz. Türkiye bu konuda dünyanın en iyi ülkelerinden biri. Dört büyük kulübümüzün bu konuda yaratacağı rekabet, ülkemizi daha da ileriye taşıyacaktır,” diye konuştu. Başkan Aksu, bu konuyla ilgili diğer kulüp başkanlarıyla da bir araya gelmeyi planladığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi TMPK Başkanı Dr. Av. Murat Aksu’yu komite ofisinde ziyaret etti. İki başkanın buluşmasında, TMPK Genel Sekreteri İbrahim Gümüşdal ile Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Berrin Altınöz de hazır bulundu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder