A. Yavuz Kocaömer Olimpik ve paralimpik oyunlara ev sahipliği için atılan adımlar
HABERİ PAYLAŞ

Olimpik ve paralimpik oyunlara ev sahipliği için atılan adımlar

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Para Şampiyonaları BV, 2027 Şampiyonalarını düzenlemek üzere başvuruda bulunan iki potansiyel aday ev sahibinden teklif aldığını resmi bir şekilde duyurdu.

ADAYLIĞIMIZ RESMEN DUYURULDU

Bu duyuruda şu cümleler yer alıyordu: “Avrupa Para Şampiyonaları ilk konseptinin arkasındaki kuruluş olan Avrupa Para Şampiyonaları BV, 2027 Şampiyonalarını düzenlemek üzere başvuruda bulunan iki potansiyel aday ev sahibinden teklif aldığını duyurmaktan gurur duyuyor. 2023’de Rotterdam’da ilki düzenlenen şampiyonanın kayda değer başarısı üzerine inşa edilecek bu çoklu spor etkinliği 2027’de merakla beklenen ikinci organizasyonuna hazırlanıyor. İki Avrupa ülkesi 2027 Şampiyonalarına ev sahipliği yapmak üzere resmi tekliflerini sundu. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi teklifini sunarak Türkiye’nin Para sporları teşvik etme konusundaki kararlılığını ortaya koydu. Aynı şekilde Almanya da teklifini sundu ve ulusal makamların coşkusunu ve bağlılığını gösterdi.”

Haberin Devamı

Olimpik ve paralimpik oyunlara ev sahipliği için atılan adımlar

KARARLILIĞIMIZA VURGU YAPILDI

Bu cümleler Türkiye’nin 2027 Avrupa Para Şampiyonası adaylığının resmiyet kazandığını ifade ediyordu. Dikkatli baktığınızda ise satır aralarında bir şeyi de hatırlatıyordu bu resmi açıklama... Özellikle de ‘Türkiye Milli Paralimpik Komitesi teklifini sunarak Türkiye’nin Para sporları teşvik etme konusundaki kararlılığını ortaya koydu’ ifadesi. İşte bu kararlılığın temelinde Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin vizyonu ve misyonu yatıyor. Kurulduğu günden bu yana Paralimpik hareketin toplumda farkındalığının oluşturulmasını ve benimsenmesini sağlamak olan Komite Türkiye’de Paralimpik Harekete liderlik etmek, engelli bireyleri Para sporlara teşvik etmek ve Para sporcuların sportif başarıya ulaşması için spor federasyonları ve ilgili paydaşlarla iş birliği yapmak için yoğun bir faaliyet gösteriyor.

HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRME ADIMI

Bu vizyon ve misyon doğrultusunda uluslararası spor etkinliklerine, konferanslara, çalıştaylara ev sahipliği yaparak bu farkındalığı ve bilinci oluşturmayı öncelikleri arasında ilk sıralara koyan Türkiye Milli Paralimpik Komitesi bu kapsamda, 2027 Avrupa Para Şampiyonaları ve 2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları adaylıklarıyla ülkemizin spor geleceği ve vizyonu konularında da önemli adımlar atmaya devam ediyor. TMPK’nın bu adımları, Türkiye’nin engelli sporlarına verdiği önemin bir göstergesi olmanın ötesinde, spora olan inancın ve kültürün bir yansımasıdır.

Haberin Devamı

O BAYRAK TARİHİ SURLARDA DALGALANACAK

Türkiye’nin 2027 adaylığı normal şartlarda salt uluslararası spor organizasyonluğu adaylığı gibi görünse de özellikle son 20 yılda uluslararası spor organizasyonlarında edindiğimiz tecrübeye ek olarak İstanbul’un bir gün Olimpik ve Paralimpik Oyunlar’a ev sahipliği yapma hayali açısından çok değerli bir adım. İşte bu yüzden artık vakit, elimizi taşın altına koyma vakti. Türkiye’nin Paralimpik harekette lider olma yolculuğunda, her bir adım, her bir teşvik, her bir destek büyük bir anlam ifade ediyor. Bu adaylık, sadece sporcularımız için değil, tüm Türkiye için bir zafer anı olacak ve umarız ki bu yolda ilerlediğimiz her adım, İstanbul’un tarihi surlarında Olimpik ve Paralimpik bayrağını dalgalandırma şerefine bir basamak olur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder