A. Yavuz Kocaömer Para sporcuların zafer haftası
HABERİ PAYLAŞ

Para sporcuların zafer haftası

Geçtiğimiz hafta, Para sporcularımızın gurur haftası oldu. Para sporcularımız dünyanın dört bir yanından madalya haberleriyle karşımızdaydılar. Fransa, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mersin ve Çekya’dan gelen haberler geçtiğimiz haftanın en önemli olayıydı.

Para sporcuların zafer haftası

Para atletlerden 6 madalya

Güzel haber Birleşik Arap Emirlikleri’nden geldi. Başkent Dubai’de düzenlenen 2024 Para Atletizm Grand Prix müsabakalarının ilk gününde sporcularımız, 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz ile toplamda 6 madalya kazandı. Fatma Damla Altın, T20 uzun atlamada soyismi gibi altın madalyaya ulaşırken, Muhammet Atıcı, F20 gülle atmada gümüş madalyanın sahibi oldu. Hamide Doğangün, T53 100m & 800m, Muhsin Kaedi, F34 cirit atma ve Esra Bayrak, T20 uzun atlama branşlarında ise bronz madalyaya eriştiler. Bu güzel haberlerin hemen ardından bu sefer de Muhammet Khalvandi ciritteki 49.97’lik atışıyla F57 kategorisinde zirveye çıktı ve altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Muhammet Khalvandi’den dünya rekoru

Dubai yarışlarının ardından, Mersin’de yapılan Seyfi Alanya Atmalar Kupası’nda gerçekleştirilen olimpik deneme yarışmalarında, Para Atletizm Milli sporcumuz Muhammet Khalvandi bu güzel haberleri bir de rekor denemesiyle taçlandırdı. Nevin Yanıt Atletizm Sahası’nda yapılan yarışlarda Muhammet Khalvandi cirit atmada 51.60‘lık derecesiyle, 51,42’yle Hamed Heidari’ye ait dünya rekorunu kırdı. Khalvandi aynı dereceyi Paris’te de yaparak rekoru tescillemek istiyor.

PARA ATLETLER SALONDA DA MADALYA YAĞDIRDI

Para atletizmde haftanın son güzel haberleri de Fransa’dan geldi. Fransa’nın Reims şehrinde devam eden 2024 Virtus Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda sporcularımız 4 altın, 4 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandılar. Şampiyonada ilk madalya Fatma Damla Altın’dan geldi. İlk gün piste çıkan milli sporcumuz pentatlonda altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyonanın ikinci gününde ise madalyalar yağmur gibi geldi. Sporcularımız ikinci gün 2 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere 8 madalya kazandılar. İkinci gün madalya alan sporcularımız şöyle:

Haberin Devamı

Altın madalya: Aysel Önder - 400 Metre Virtus Dünya Salon Şampiyonası Rekoru 57,54 saniye

Altın Madalya: Mustafa Yıldırım - Sırıkla Yüksek Atlama

Gümüş Madalya: Mustafa Yıldırım - 60 Metre Engelli

Gümüş Madalya: Mustafa Yıldırım - 5000 Metre Yürüyüş

Gümüş Madalya: Fatma Damla Altın - Uzun Atlama

Gümüş Madalya: Reyhan Taşdelen - 60 Metre Engelli

Bronz Madalya: Esra Bayrak - Uzun Atlama

Bronz Madalya: Muhammet Atıcı - Gülle Atma

Aysel Önder yaptığı dereceyle hem altın madalya aldı hem de dünya rekorunu egale etti.

Para sporcuların zafer haftası

Şampiyonanın üçüncü gününde ise Bayrak Takımımız rekor kırarak altın madalyaya uzandı. Ülkemizi kadınlar 4X200 metre bayrak yarışında temsil eden Aysel Önder, Esra Bayrak, Fatma Damla Altın ve Reyhan Taşdelen’den oluşan Milli Takım, 1,46,82 saniyelik derecesiyle 2007 yılından beri Polonya’ya ait olan 1,49,13’lük rekoru kırarak Ukrayna ve Fransa’nın önünde Dünya Şampiyonu oldu.

PARA KÜREKTEN İLK YARIŞMA İLK MADALYALAR

Biz madalya yağmurunu takip ederken bir güzel haber de Para kürekten geldi. Para Kürek Milli Takımı’ndan Yiğit Doğukan Bozkurt katıldığı ilk uluslararası yarış olan 2024 Dünya ve Avrupa Salon Kürek Şampiyonası’ndan madalya ile döndü. Çekya’nın başkenti Prag’da gerçekleştirilen şampiyonada Yiğit Doğukan Bozkurt, PR 500 metre yarışını 01.45.9’luk derecesiyle bitirerek Avrupa ikincisi oldu ve gümüş madalya elde etti. Milli sporcuya bu derecesi aynı zamanda dünya üçüncülüğüyle bronz madalya getirdi.

Haberin Devamı

Para sporcuların zafer haftası

YÜZMEDE KOTALAR GELDİ, SIRA MADALYALARDA

Dünya Para Yüzme Federasyonu tarafından dağıtılan ülke kotaları sonucunda 4 sporcumuz Paris 2024 Paralimpik Oyunları kotası elde etti.

İşte Paris 2024 kotası alan sporcularımız: Sevilay Öztürk, S5 Sümeyye Boyacı, S5 Umut Ünlü, S3/SM3 Turgut Aslan Yaraman, S7/SM7

PARA BADMİNTONDA HALİME YILDIZ DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ

Haftanın son güzel haberi Para badmintondan geldi. Tayland’da düzenlenen Dünya Para Badminton Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Halime Yıldız, tek kadınlar SL3 kategorisinde bronz madalya kazandı. Sporcularımızın bu başarıları, sadece madalyaların ötesinde, azmin ve kararlılığın bir göstergesi. Her bir zafer, ulusal bir gurur kaynağı ve gelecek nesillere ilham kaynağı oluyor. Bu başarılar, Paris 2024 Oyunları’na doğru yürüdüğümüz bu yolda, Türkiye’nin spor alanındaki potansiyelini ve uluslararası alandaki iddiasını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Para sporcuların zafer haftası

PARA JUDOCULARDAN 4 MADALYA

Dubai ve Mersin’den gelen güzel haberlerin hemen sonrasında Almanya Heidelberg’de düzenlenen IBSA Para Judo Grand Prix müsabakalarında sporcularımız, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplamda 4 madalya kazandı. Ecem Taşın Çavdar J1-48 kilo, Nazan Akın Güneş J1+70 kilo ve İbrahim Bölükbaşı J2+90 kiloda gümüş madalya alırken, Cahide Eke J2-48 kiloda bronz madalyanın sahibi oldular.

Para sporcuların zafer haftası

Sıradaki haber yükleniyor...
holder