Artun Ünsal Bayramoğlu'nun döneri
HABERİ PAYLAŞ

Bayramoğlu'nun döneri

Gün geçtikçe gelişen Kavacık’ın orta yerindeki Bayramoğlu dönercisine bundan birkaç yıl önce gitmiştim. Döneri güzel ama ortamı dar, salaş bir yerdi. Kavacık mukimi Yılmaz ve İrfan dostlarımla birlikte son uğradığımızda ne göreyim; mekan baştan aşağı yenilenmiş ve iki salona genişlemiş. Döner tezgahı da güzelce ortaya çıkmış. Masa ve sandalyeler kaliteli, rahat. Çevredeki iş yerlerinde çalışan ve mahallede oturan müşteri profili de bayağı genişlemiş. Değişmeyen ise Halim ve Ramis Aslan biraderlerin sunduğu dönerin lezzeti. Bence mükemmel! Hele tandır ateşinde pişmiş, taze ve sıcak yufka lavaşıyla... Mini dürümler yapıp afiyetle yemekten başka yapacak şey yok. Adem ve Ramazan ustalar, ellerinize sağlık! Üstelik bu dönerin porsiyonu el yakmıyor. Dileyen yanında pilav da söyler. ‘Müessesenin ikramı’ küçük tabaklarda tava parmak patates, biber turşu, soğan söğüş ve domates salatası da masanızı zenginleştiriyor. Tatlılardan fırın sütlaçla döner sefamızı noktalayalım. Garsonumuz Atıf Yazıcı’dan mükemmel servis. Tek eksiği, çay var kahve yok. Ama kahve servisi de yakında başlayacakmış. Daha ne olsun?
Rüzgarlıbahçe, Cumhuriyet Cad. No: 2 Kavacık-İstanbul Tel: 0216 413 00 45

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bayramoğlunun döneri

Çengelköy taşfırın simidi

Çengelköy ana caddede balıkçı ve manava komşu Has Ekmek Fırını’nın sadece Ramazan’da değil her gün çıkarttığı pidelerinin lezzeti ünlüdür. Ama İsmail Erbahan’ın simitleri de hiç yabana atılamaz. ‘Susamlı Halkanın Tılsımı’ (Yapı Kredi Yayınları) kitabımda da sözünü etmiştim: Piyasadaki simitlere oranla daha ufak (80 gr) ve adedi 75 kuruşa satılan bu bol susamlı gevrek simitler geleneksel taşfırın ürünü olduğu için tadından yenmiyor. Hele yanında ince belli bir bardak çay ve eski kaşar olursa... Sabah kahvaltısı ve günün her saatinde bire bir.
Çengelköy Cad. No: 28 Çengelköy-İstanbul Tel: 0216 321 76 32

Bayramoğlunun döneri

CANLI BALIK Mustafa Amca’nın Yeri

Amasra’daki Canlı Balık ya da yöre halkının dediği gibi ‘Mustafa Amca’nın Yeri’, 60 küsur yıllık bir mekan. İçkilidir ama aynı zamanda klasik bir ‘aile’ lokantasıdır. Küçük Liman’ın kıyısında ‘denize sıfır’ Canlı Balık’ta gün batımı da doyumsuzdur. İki katta birbirine açılan salonları, üstte teras bölümü var. Rezervasyon yapmıyorlar; gelen boş masa varsa oturur, yoksa sırasını bekler. Siz yine de hafta sonlarında vakitlice gidin. Komşu Safranbolu’dan tutun Ankara’dan hatta birçok komşu ilden bile müdavimleri vardır. Çünkü Mustafa Bey’in oğlu Celil Ayyıldız ile çocuklarının yerinde taze balık ve mezeler hem çok hesaplıdır hem de sunum ve servisine diyecek yoktur. Soğuk ve sıcak mezeler, çeşit bol. Bartın’ın ünlü manda yoğurdu da bulunur her daim. Ardından balık sefası; mezgitten tekire, iskorpitten kalkana Karadeniz’in kuzucukları... Eğer o gün listede varsa, hakiki levrekten de tatmayı ihmal etmeyin. Servis güler yüzlü ve kusursuz. Fiyatlar ise, İstanbulluları kıskandıracak ölçüde ehven! ‘Buyrun efendim, sizi şöyle alalım!’, pişman olmayacaksınız.
Küçük Liman Cad. Amasra-Bartın Tel: 0378 315 26 06

Haberin Devamı

Bayramoğlunun döneri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder