Artun Ünsal Gökova Yelken Kulübü
HABERİ PAYLAŞ

Gökova Yelken Kulübü

Marmaris Karacasöğüt koyundaki Gökova Yelken Kulübü’nün marinet’i gerçekten eşsiz bir konumda. Doğayla bütünleşen bu şirin ortamda, marketten tenis kortuna, çamaşırhaneden lokantaya her hizmeti de bulabilirsiniz. Cennet gibi bir bahçe içindeki sevimli lokantasında örneğin, birkaç kez yemek yedik ve memnun kalktık. Fiyatlar da makuldü.

Ama uzun bir tekne turundan sonra güzel bir şarap eşliğinde biftek yemenin dışında beni asıl sevindiren, yelkencilik tutkunu cıvıl cıvıl genç çocukların büyük bir keyif içinde bu kulüpte gördükleri ciddi eğitim oldu. Türkiye’nin tekneyle dünya turu yapan kurt denizcilerinden Haluk Karamanoğlu ve eşi Christina’nın kurdukları bu yelken akademisinde en büyük yardımcıları ise yıllar önceki dünya gezisini birlikte tamamladıkları oğulları Derin ve kızları Deniz.

Haberin Devamı

Alışkanlık yapacak!

Sporla ciddiyetin el ele götürüldüğü hemen belli olan bu yatılı yaz okulunda 8-16 yaş ve deneyimlerine göre optimist, laser, laser radial ve daha büyük teknelerde dönem dönem pişen kimi kursiyer, kimi yarışmacı çocuk ve gençler arasında ayrıca Türkiye şampiyonları çıkması da çok doğal. Müthiş etkilendim.

Çocuklarının hem spor yaparak beceri kazanmasını hem de yeni arkadaşlar edinerek güzel bir tatil geçirmesini arzu edenler için ideal bir adres bence. Gökova Yelken Kulubü’nün alışkanlık yapacağı kesin. Ama kurs fiyatlarının kişi başına 5-7 bin lira aralığında olduğunu da eklemem gerek. Yelken sporu, itiraf edelim ki pahalı bir spor. Ama getirisinin götürüsünden çok çok fazla olacağı kesin bir spor. Hele siz bu minikleri yelken basarken bir görseniz...

(Kaleönü Mevkii, Karacasöğüt Köyü, Marmaris-Muğla. Tel.0252 465 51 47. Ayrıca: www.globalsailing.com)

(26.06.2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder