Artun Ünsal Ortaköy Marmaris- Suadiye'nin dilli sandviçi
HABERİ PAYLAŞ

Ortaköy Marmaris- Suadiye'nin dilli sandviçi

Bayılıyorum Cevat Ali Balcı’nın işlettiği Ortaköy Marmaris- Suadiye’nin dilli sandviçine. İnsanın yedikçe yiyesi geliyor. Çok da pahalı sayılmaz: 6 TL. Marmaris büfelerinin bilinen öteki ürünleri ve burasının özel listesi de elbette hizmetinizde. Ama bu sığır dili açık ara önde.

Ortaköy Marmaris- Suadiyenin dilli sandviçi

Yanına da bir taze sıkılmış portakal suyu istiyorum, gel keyfim gel... [[HAFTAYA]]Tezgahın arkasındaki Ercan Çiçek ustaya soruyorum, Ceylan firmasının ürettiği bu lezzetli dil fırınlanmış olarak vakum ambalajında geliyormuş. Üreticisinin de, bu enfes dili ince ince dilimleyip sandviç yapan ve satanın da ellerine sağlık!

Haberin Devamı

Muallim Naci Caddesi No: 16/B Ortaköy-İstanbul Tel: 0212 261 91 01

HACIMAŞLI MANDA KAYMAĞI

Geçenlerde tattım, Hacımaşlı’nın kaymağı pek nefis. Alibeyköy ile Terkos arasındaki Arnavutköy’ün Hacımaşlı köyünde manda sütünden yapılıyor. Bu kaliteli kaymağı plastik ambalajında sağlıklı olarak tek tek piyasaya sunan üreticisi Şenöz Yoğurt Süt ve Gıda işletmesine bravo!

Ortaköy Marmaris- Suadiyenin dilli sandviçi

Sade mi kaşıklarsınız yoksa reçel ya da balla ya da ekmek kadayıfı belki de ayva, kabak tatlısı üzerinde mi yersiniz, paşa gönlünüze kalmış.

İrtibat için: 0212 668 33 30

Saff 1011

Bal hassas bir konudur. İnsanımız balı sever ama zaman zaman da hangi balı alayım diye tereddüte düşer. Zira kilosuna istenen fiyat o kadar değişiyor ki... Zaman zaman Arnavutköy Peynircisi Metin Saka’nın yerine uğrar, zeytin, peynirin yanında yeni şeyler var mı diye kolaçan ederim.

Ortaköy Marmaris- Suadiyenin dilli sandviçi

Son gittiğimde Metin dostum bana Bartın’dan getirttiği Saff 1011 marka organik balı önerdi. Süzmesi de var, peteklisi de. Peteklinin ambalajı gerçekten şık, kutusu cam kapaklı. Üzerinde organik kontrol sertifikalı etiketi. Elimiz mahkum, tattık.

Pahalı ama denemeye değer

Bu karakovan balı pek lezzetliymiş. Ama itiraf edelim ki, bu peteğin ceremesi biraz tuzlu: Net 1 kilosu 152 TL’ye satılıyor. Rize’nin ünlü Anzer balı gibi kilosu 750-1000 liraya gitmese bile yine de biraz pahalı. Ama organik hem kaliteli hem de güvenilir bir balı üretmek bildik ballara göre çok daha masraflı, fiyatı da ona göre diye düşünebiliriz. Saff 1011 balı her hâlükârda sağlıklı, kaliteli ve nitelikli bir ürün, bence denemeye değer.

Haberin Devamı

İrtibat için: 0378 220 06 12 ayrıca, www.saff1011.com

PİDE BAN

Bence Pide Ban, Sarıyer’de esnaf lokantalarının kralı: Bir salonunda pideler, bir başka salonda tencere yemekleri. Dahası, cumartesi ve pazar Karadeniz’in tüm yöresel yemekleri de listede. Hamsili pilavına gelince, mevsiminde yemesine doyum olmuyor; soğanı, çam fıstığı, kuş üzümü ve baharatı yerinde, hamsiler de tam kıvamında pişirilmiş. Daha ne olsun? Yıllar önce Pide Ban’ın Büyükdere’deki şubesine gitmiş, yazmıştım. Bu kez ressam dostum Mustafa Sekban’ın sayesinde Sarıyer’dekine uğradım, hiç pişman olmadım.

Ortaköy Marmaris- Suadiyenin dilli sandviçi

İncecik ve çıtır çıtır pide

Önce zeytinyağlılardan karışık tattık. Taze barbunya, asma yaprağı sarması ve biber dolması mükemmel! Etli karalahana sarması da harika. Refakatte sivri biber turşusu utandırmıyor. Kapalı Karadeniz pidesini de tatmadan geçmeyelim dedik. Nar gibi pişirilmiş, incecik ve çıtır; kıymalı harcı ve tereyağı da nefis. Dileyen peynirli pideden gider. Odun fırınının koltuk altında saatlerce pişirilip karamelize olmuş kabak tatlısı da ünlü. Tadımlık istedik. Biraz fazla şekerli geldi. Fırın sütlaçı fena değil. Hesap adam başı 10-15 TL’yi aşmaz. Arı gibi çalışkan, gerçek bir mutfak tutkunu ve güleç patron Haşim Kaptanoğlu’nun bu halk tipi lokantasını siz de seveceksiniz. Hele hamsili pilavına bayılacaksınız! Dereboyu Caddesi No: 23 Sarıyer-İstanbul Tel: 0212 242 42 49

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder