Arzu Çekirge Paksoy Doğal yaşamı ve hayvanları koruyalım
HABERİ PAYLAŞ

Doğal yaşamı ve hayvanları koruyalım

Dünyanın değişen ekolojik dengesi, çevre kirliliği ve plansız kentleşmenin yarattığı sorunlar pek çok canlının neslini tehdit ediyor. Şehirlerde hayvanlar aç ve susuz kalıyor, sokağa terkediliyor.

Bu konuda duyarlı kurumlar nesli tükenmekte olan hayvanları ve doğal kaynakları korumak, sokak hayvanlarına destek olmak, çocuklarda doğa bilincini artırmak için sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştiriyor.

GELİR 10 BİN HAYVANA BAĞIŞLANACAK

Koton, Bana Göz Kulak Ol Derneği ile yaptığı işbirliğiyle sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi konusunda farkındalık sağlıyor.

Haberin Devamı

Proje ile evcil hayvan ve sahipleri için ürünlerin olduğu ‘Love’ koleksiyonundan elde edilen gelir, sokak hayvanlarına bağışlanıyor. Koton Love Koleksiyonu, Koton mağazaları ve koton.com’da satışa sunuluyor.

Doğal yaşamı ve hayvanları koruyalım

YUNUS YA DA SAZKEDİSİ EVLAT EDİNEBİLİRSİNİZ

WWF Türkiye, nesli tükenmekte olan hayvanları desteklemek amacıyla ilginç bir uygulama yapıyor. Siz de özel günlerde sevdikleriniz için bir Deniz kaplumbağası, yunus, sazkedisi ya da orfoz evlat edinebilirsiniz.

Küçük bir bağış ile nesli tükenmekte olan türleri koruma çalışmalarına katkı verebilirsiniz (www.wwf.org.tr). WWF ayrıca ‘Türkiye Yaban Hayatı İlkyardım Hattı (0850 203 09 93)’ üzerinden; yardıma muhtaç yaban hayvanlarıyla karşılaşanlara müdahale konusunda danışmanlık hizmeti de veriyor.

120 ÇİFT AKBABA

Vaillant Türkiye, Doğa Derneği ile 2012 yılından bu yana çevre ve doğal hayatı korumaya yönelik çalışmalar yapıyor.

Küçük Akbabalar projesi sayesinde Ankara Beypazarı’ndaki 96 yuvada yaşamlarını devam ettiren 120 çift küçük akbaba, Balkanlar’daki en büyük nüfusu oluşturuyor.

CAN DOSTLARIMIZA DESTEK OLUYOR

Migros orman, sokak ve barınak hayvanlarının beslenmesi için ‘Kalan Tazeler Küçük Dostlarımıza’ projesini gerçekleştiriyor.

Mağazalarda son kullanım tarihi yaklaşan ancak hâlâ tüketilebilir olma özelliğini koruyan gıda ürünleri, dernekler aracılığıyla, orman, sokak ve barınak hayvanlarının beslenmesi için bağışlanıyor.

Migros ayrıca ‘Dostluk Maması’ ile de sokaktaki kedi ve köpeklerin mama ihtiyacını karşılıyor.

Haberin Devamı

Doğal yaşamı ve hayvanları koruyalım

YAŞAMI TEHDİT ALTINDAKİ CANLILARA DİKKAT ÇEKİYOR

Nestle-Nesquik, WWF-Türkiye işbirliğiyle hayata geçirdiği projeyle yaşamı tehdit altında olan hayvanlara dikkat çekiyor.

Projeyle Adana Akyatan Kumsalı’nda 20 bin yavru yeşil deniz kaplumbağasının denize ulaşması ve Kuşadası Dilek Yarımadası’ndaki yunusların sayılarının belirlenmesiyle doğal ortamlarında korunmaları sağlanacak.

Kasım 2019’a kadar sürecek proje boyunca Nesquik kahvaltılık gevrek paketi alan tüketiciler, yeşil deniz kaplumbağalarının ve yunusların doğal yaşam alanlarında korunmasına destek olacak. (www.birliktekoruyalim.com)

Doğal yaşamı ve hayvanları koruyalım

CARETTA CARETTALAR KURTARILIYOR

‘İndigo Turtles’ projesiyle, 2014’ten bu yana Ekolojik Araştırmalar Derneği’nin (EKAD) çalışmalarına destek veren Mavi, nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarını koruma altına alıyor.

Proje kapsamında her yıl 15 bin yavru kurtarılıyor ve 110 milyon yıldır Akdeniz faunasında yaşayan caretta caretta türünün devamlılığı sağlanıyor.

Haberin Devamı

HAYVANLARIN SESİ OLAN KİTAP

10 yaşında yakalandığı hastalık nedeniyle yatağa bağımlı olan Nurçin Arlı, tek parmağı ile kitap yazıyor.

Sokak hayvanları, nesli tükenmekte olan ve şiddet gören hayvanların sesini duyuran ‘Sessizsiniz’ adlı kitaba destek olan 10 yazar arasında yer alan Arlı, hayvanların neler çektiğini, nesillerinin nasıl tükenme aşamasına geldiğini onların ağzından anlatıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder