Arzu Çekirge Paksoy Her şey sağlık için
HABERİ PAYLAŞ

Her şey sağlık için

HERKES SEFERBER

Dünyamız ciddi bir sınav veriyor. Tüm değerlerimizi sorguladığımız bu dönemde, sağlıklı olmanın ve sağlıklı kalmanın her şeyden önemli olduğu gerçeği ile yüzleşiyoruz. Küresel pandemi ülke, sınır, dil, din, ırk, güçlü güçsüz, zengin fakir ayrımı yapmıyor. Hepimiz tehdit altındayız ve hep beraber mücadele ediyoruz.

Ne zaman biteceğini bilemediğimiz bu belirsiz süreçte, devletin salgının yayılmasını önlemek ve hastaları iyileştirmek için yaptıkları büyük önem taşıyor. Özel sektörün duyarlı kurumları da sağlık sektörüne, hastanelere, doktorundan hemşiresine tüm sağlık çalışanlarına verdikleri desteklerle, koronavirüs salgınıyla yapılan bu topyekün mücadeleye katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

Her şey sağlık için

SORUMLULUK BİLİNCİ

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen bir araştırma, bu dönemde çalışanlarını koruyan, toplumsal ihtiyaçları karşılayan ve devletin çabalarını destekleyen şirketlere duyulan güven ve itibarın artacağını düşünenlerin oranının yüzde 68.8 olduğunu gösteriyor.

Buna karşılık koronavirüs salgını sırasında güven ve itibar kaybeden şirketlerin ürünlerini ‘tercih etmem’ diyenlerin oranı ise yüzde 54.3 olarak belirtiliyor. Kamuoyu yapılan çalışmalarda şeffaflık, samimiyet ve sürdürülebilirlik aradığının altını çiziyor. Sağlıkla ilgili bu süreçte, sağlık sektöründe faaliyet gösteren ilaç firmaları toplumsal sorumluluklarının bilinciyle öncülük üstleniyor.

HEM BAĞIŞ HEM ÜRÜN

GSK Türkiye, sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman sağlanması ve hasta faydasına yönelik ekipman tedariki için 2.5 milyon TL destekte bulundu. AstraZeneca Sağlık Bakanlığı nezdinde hem medikal cihaz hem koruyucu kişisel ekipman bağışlarını başlattı.

AstraZeneca ayrıca dünyanın her yerinde korona salgını ile mücadele eden farklı ülkelerdeki sağlık çalışanlarının klinik deneyimlerini paylaştığı canlı yayınların organizasyonlarına da destek oluyor. Sanofi Türkiye, koronavirüs salgınına karşı yürütülen mücadeleye destek olmak amacıyla Sağlık Bakanlığı’na 3 milyon doz hidroksiklorokin bağışladı. Novartis Türkiye ise korona ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı’na ABD’de ürettiği 400 bin doz hidroksiklorokin ilacı ve 1.7 milyon TL nakdi bağış yapacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Amgen Türkiye ve Gensenta Türkiye’de yürütülen korona ile mücadele çalışmalarına 1 milyon TL bağışta bulunurken, Johnson & Johnson Türkiye, sağlık çalışanlarının ve hastaların ihtiyaçları için kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı’na 1.5 milyon TL tutarında bağışta bulundu. Ayrıca sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik 200 bin TL tutarında kişisel hijyen ve bakım ürünleri sağladı. Biofarma ise evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarının ailelerinin ihtiyaçları için toplam 18.4 milyon TL bütçe ayırdı.

ILAÇ, MASKE, KORUYUCU KIYAFET

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD), koronavirüs salgınına karşı yürütülen ulusal ve uluslararası mücadelede, hastalara, sağlık kurumlarına ve sağlık çalışanlarına destek oluyor. AIFD ilk desteğini, yoğun bakım ünitelerinde kullanılmak üzere Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’ne acil ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdi. Ayrıca üyelerinin Türkiye’de tedavi protokolünde yer alan ilaçlarını Sağlık Bakanlığı’na hibe etti.

Haberin Devamı

Abdi İbrahim, koronavirüse karşı olumlu sonuçlar verdiği gözlemlenen ilacın ilk parti üretimini gerçekleştirerek Sağlık Bakanlığı’na teslim etti. Bu ilacın hammadde ihtiyacını karşılayıp yılsonuna kadar yapılacak tüm üretimi, Türk tıbbının hizmetine vereceğini belirtti. Novo Nordisk, üretim ve Ar-Ge laboratuvarlarını koronavirüs test kapasitesini artırmak için sağlık otoritelerinin hizmetine sundu.

Ayrıca Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak için maske ve koruyucu kıyafet dahil gerekli malzemeleri bağışlayan Novo Nordisk, dezenfektan üretimi için 20 ton alkol gönderdi.

MALZEME VE EKİPMAN DESTEKLERİ

Polifarma çözelti formunda, damaryolu kullanımı için ürettiği 100 bin ampulü Sağlık Bakanlığı’na teslim etti. Koçak Farma ise koronavirüs tedavi algoritmasında yer alan ve halen kullanımda olan ‘azitromisin’ etken maddeli tabletten 245 bin kutu üretip Sağlık Bakanlığı’na sundu. 10 bin kutu da bağışladı.

Pierre Fabre Türkiye Acil Tıp Derneği aracılığıyla, Türkiye genelinde 200’ün üzerinde acil servise ve sağlık personeline binlerce temizleyici ve nemlendirici krem desteğinde bulundu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder