Arzu Çekirge Paksoy Sağlıklı toplum için spor şart
HABERİ PAYLAŞ

Sağlıklı toplum için spor şart

Türkiye’de insanların sadece üçte biri yeterli fiziksel aktivite yapıyor. Fiziksel aktivitenin önündeki engel olarak zaman azlığı ve kısıtlı maddi imkanlar gösteriliyor. Hareketli bir yaşam çoğunlukla ayrıcalıklı bir hayatın parçası gibi değerlendiriliyor. Oysa ki gün içerisinde yürüyerek, otomobil yerine bisiklete binerek, asansör yerine merdivenleri kullanarak fiziksel aktivite yapmak, ufak yaşam tarzı değişiklikleriyle fark yaratmak mümkün...

YAŞAM BİÇİMİ

Ülkemizdeki fiziksel aktivite düzeyinin artması, çocukluk çağlarından itibaren sporun yaşam biçimi haline getirilmesi ancak toplumsal bilinçlendirme ile gelişebilir. Bu konuda sorumluluk üstlenen kurumlar, çocuklara ve gençlere sporu sevdiren, hareket ettirirken toplumsal fayda yaratan önemli sosyal sorumluluk etkinlikleri gerçekleştiriyorlar.

Haberin Devamı

45 STK’YA REKOR BAĞIŞ

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu’nda geçen yıl sivil toplum kuruluşları (STK) için 20 milyon liradan fazla bağış toplandı. Bu yıl 8 Kasım’da gerçekleşecek 42’nci İstanbul Maratonu’na katılanlar aralarında Darüşşafaka, TOG, TEGV, KAÇUV, LÖSEV’in olduğu 45’ten fazla sivil toplum kuruluşuna destek olma fırsatını bulacaklar.

YÜRÜYEREK KATKI SAĞLAYIN

AXA Sigorta, Aktif Yaşam Derneği ve WWF-Türkiye işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Dünya için Hareket Et’ projesiyle herkesi hareketli bir yaşam sürmeye ve karbon ayak izini azaltmaya çağırıyor. “Kısa mesafeler için yürüyerek veya bisiklete binerek karbon ayak izimizi yüzde 50 azaltabiliriz. İklim değişikliğiyle mücadeleye kişisel olarak katkı sağlayabiliriz” mesajını veriyor.

BİNLERCE KİŞİ ÇEVRE İÇİN KOŞTU

Vodafone, geçtiğimiz haftasonu düzenlenen 15’inci İstanbul Yarı Maratonu’nu çevre temasıyla sahiplendi. Pandemi nedeniyle fiziksel koşunun yanı sıra sanal koşunun da düzenlendiği yarı maratonda Vodafone, tüm koşuculara e-atıkların dönüşümünden elde edilen madalyalar verirken, sanal koşuyu tamamlayan koşucular adına da fidan bağışında bulundu.

İYİLİĞE ADIMLAR

Eker Süt Ürünleri tarafından her yıl spor, sağlıklı yaşam ve iyiliğin bir araya gelmesi için Bursa’da gerçekleştirilen Eker I Run organizasyonu 1-4 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Eker I Run kapsamında ‘Adım Adım’ ile birlikte düzenlenecek Yardımseverlik Koşusu’nda gönüllü koşucular 13 STK’nın eğitim ve sağlık odaklı projeleri için bağış toplayacaklar.

Haberin Devamı

BİSİKLETLE 350 BİN KM

2014 yılında Aktif Yaşam Derneği işbirliğiyle ‘Sarı Bisiklet’ projesini başlatan Eti, şimdiye kadar 350 bin km pedal çevrilen proje kapsamında Eskişehir ve İstanbul’daki ilkokullarda 20 bin çocuğa güvenli bisiklet sürüş eğitimleri verdi. Kullanılmayan bisikletlerin bakım ve onarımla yenilenip çocuklara hediye edildiği Geri Dönüşüm Kampanyası hayata geçirildi.

55 OKULDA 11 BİN ÖĞRENCİ

AstraZeneca Türkiye gençlerin hayatında sağlıklı beslenme bilinci yaratmak, fiziksel aktivite ve egzersizin önemini vurgulamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Diyabet Vakfı ve TOÇEV işbirliğiyle ‘Hey Genç Harekete Geç’ projesini başlattı. Proje ile başta İstanbul olmak üzere 9 ilde 55 okulda toplam 11 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik ediyor. Şehirlerde toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesini hedefleyen Avrupa Hareketlilik Haftası’nın 2020 teması ‘Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik’ oldu. Bu bağlamda, kuruluş amacı sıfır emisyon olan Sürdürülebilir Ulaşım İnisiyatifi Türkiye’de iklime, otomotiv ve yedek parça sektörüne katkı sağlamayı hedefliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder