Arzu Çekirge Paksoy Sanat dolu günler başladı
HABERİ PAYLAŞ

Sanat dolu günler başladı

Sonbahar benim için daha çok film, konser ve tabii ki müze demek...

Eylül’den itibaren art arda düzenlenen sergiler, bienaller, festivaller sanatseverlere birçok alternatif sunuyor.

Ülkemizde kültür sanatın geniş kitlelere ulaşması için öncü kurumların sosyal sorumluluk bilinciyle desteklediği birbirinden değerli sanat oluşumları ziyaretçilerini bekliyor. Bu konuda benim önceliğim müzeler...

Ülkemizde 555 müze bulunuyor. Bunların 322’si devlet müzesi, 233’ü özel müze olarak faaliyet gösteriyor. Kültür sanat konusunda toplumsal sorumluluk üstlenen kurumlar tarafından kurulan özel müzeler, sergileri ve etkinlikleri için farklı kurumlardan da destek alıyorlar. Örneğin, Eczacıbaşı’nın öncülüğünde hayata geçen İstanbul Modern’in, kurumsal destekçileri arasında Doğuş Holding, Bilgili Holding yer alıyor. Turkcell, Ülker, LC Waikiki, Şekerbank, Türk Tuborg AŞ ve BASF de İstanbul Modern’i destekleyen diğer kurumlar arasında göze çarpıyor. Turkcell ayrıca Sakıp Sabancı Müzesi’nin ve Diyalog Müzesi’nin de sponsorları arasında yer alıyor. Doğuş Grubu ise kurduğu Ara Güler Müzesi ile fotoğraf sanatının büyük ustasının 70 yıllık arşivini halkla buluşturuyor.

Haberin Devamı

Sonbaharda daha çok kitap okunuyor

Ülkemiz ne yazık ki kitap okuma oranında gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında çok gerilerde. Çocuklarımıza kitap okumayı sevdirmek için anne-babalara ve öğretmenlere büyük görev düşüyor. Her yıl sonbaharda düzenlenen kitap fuarlarının bu konuda önemli bir misyon üstlendiğini düşünüyorum.

Bu yıl “Hayatı Edebiyatla Kuşatmak” temasıyla gerçekleşecek 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 10-18 Kasım 2018 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Yurtiçi ve yurt dışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı beklenen fuarda, dokuz gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinliklerinde ve imza günlerinde yazarlar okurlarıyla buluşacak. Ve fuar öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olacak... Türkiye’nin en önemli kitap fuarını şimdiden programınıza almanızı öneriyorum.

Haberin Devamı

Herkese sanatla dolu günler dileğiyle.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder