Arzu Çekirge Paksoy Spora destek, geleceğe yatırım
HABERİ PAYLAŞ

Spora destek, geleceğe yatırım

13 MADALYA İLE REKOR

Japonya’nın başkenti Tokyo’da 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları, Türk sporunda bir dönüm noktası oldu. Tokyo 2020’de Türk sporcular 1948 Londra Olimpiyatları’nda kazanılan 12 madalyanın üzerine çıkarak, 13 madalya ile en çok sayıda madalyayı, en fazla spor dalında kazandılar.

Özellikle kadın sporcularımız Tokyo 2020’de ezberleri bozarak boks, güreş gibi spor dallarında tarih yazdılar. Bu başarıda son yıllarda genç sporculara yapılan yatırımın ve kurumların spor konusundaki desteklerinin büyük payı var. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin sponsorları arasında Samsung, Toyota, Koç Holding, Trendyol, P&G, ING yer aldı.

Haberin Devamı

Spora destek, geleceğe yatırım

BAŞARI ÖYKÜLERİNİ ARTTIRALIM

Koç Holding Başkan Vekili Ali Koç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne (TMOK) verdikleri desteği açıklarken “Spora yaptığımız yatırımı toplumsal kalkınmanın önemli bir ayağı olarak görüyoruz. Topluluğumuz çatısı altında faaliyet gösteren şirketlerimizle çok farklı branşlarda birçok spor faaliyetini destekliyoruz.

Sporun tüm topluma yayılması ve Türkiye’nin küresel ölçekte spor alanında da önemli bir marka olması yönünde var gücümüzle çalışıyoruz. Spor ülkemiz için önemli bir değer ve bu değerin bizi birleştiren bir unsura dönüşmesi için emek harcamamız gerekiyor. Bunun için de sporun farklı alanlarında dünyaya anlatacak başarı öykülerimizi artırmamız ve böylesi başarılı sporcularımızı desteklememiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

OLİMPİK ANNELER’İN GURURU

P&G’nin Türkiye’de spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı Olimpik Anneler projesi kapsamında Tokyo’ya uğurladığı 29 sporcudan 8’i Türkiye’ye madalya ile döndü. Olimpik Anneler projesiyle 34 sporcuya ve annesine destek verildiğini, bunların 29’unun ise Tokyo Olimpiyat Oyunları’na uğurlandığını belirten P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Olimpik Anneler ailesi olarak Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na bu denli geniş bir kafile ile katıldığımız için çok mutluyuz. Destek verdiğimiz sporculardan 8’inin ülkemize madalya ile dönmeleri bizi çok mutlu etti. Türkiye, olimpiyatlarda 13 madalya ile rekor kırdı. Sporcularımız karate, okçuluk ve artistik cimnastikte tarihimizdeki ilk madalyaları elde etti. Sporcularımıza desteğe devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

GENÇ KIZLARA CESARET

‘Kadınlara engel olan ön yargıların karşısında, kadın sporcuların yanındayız!’ diyen ING, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmeyi hedefliyor. TMOK işbirliği ile hayata geçirilen Olimpik Kızlar Projesi ile kadının her platformda izleyici değil, sahadaki oyuncu olması gerektiğini vurgulayan ING, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda 10 kadın milli sporcuyu destekledi. ING proje ile cinsiyet eşitliği bilincini artırmayı, Olimpik Kızların ilham verici hikayeleriyle onları izleyen genç kızlara cesaret vermeyi amaçlıyor.

33. BOĞAZİÇİ KITALARARASI YÜZME YARIŞI

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Türkiye’de farkındalık yaratmak, başta gençler olmak üzere topluma ilham vererek yüzme sporunun yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştiriliyor. ‘Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu’ seçilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın 33’üncüsü, 22 Ağustos’ta gerçekleşecek. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, bu organizasyonla dünya çapından iki bini aşkın yüzücüyü İstanbul’da buluşturacak. (bogazici.olimpiyatkomitesi.org.tr)

Haberin Devamı

6. DENİZ KIZI KADIN YELKEN KUPASI

Türkiye’de kadın yelkenciliğinin gelişmesi amacıyla düzenlenen 6. Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası, 4 Eylül 2021’de İstanbul’da gerçekleşecek. Sloganı ‘İyiliğe Yelken Açmak’ olan kupada, kurumlardaki kadın yelken takımları ile bireysel yelkencilerden oluşan takımlar yarışacak. Sosyal sorumluluk boyutu ile de fark yaratan Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’nda bu sene elde edilecek gelirin bir bölümü ile SosyalBen Vakfı’na destek olunacak. (denizkiziyelkenkupasi.com)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder