Arzu Çekirge PaksoySporun gücü ile sosyal dönüşümde rol alıyor
HABERİ PAYLAŞ

Sporun gücü ile sosyal dönüşümde rol alıyor

Bu yıl, Paris Olimpiyatları’ndan sonra 28 Ağustos ile 8 Eylül arasında çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı Paralimpik Oyunları gerçekleşecek. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ni destekleyen Shell&Turcas CEO’su Emre Turanlı ile bu önemli organizasyonu ve ‘Engelsiz Yaşam’ yaklaşımlarını konuştuk.

Sporun gücü ile sosyal dönüşümde rol alıyor

PARALİMPİK OYUNLARINDA SPORCULARIMIZIN YANLARINDA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Engelsiz Yaşam yaklaşımınız doğrultusunda Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ne 2023’te destek vermeye başladınız. Bu desteğinizin kapsamı ve hedefleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz? Bu yıl kaç sporcu olimpiyatlarda yarışacak?

Haberin Devamı

Shell, dünyada ve ülkemizde farklı spor dallarına enerji katıyor. Scuderia Ferrari’nin ‘İnovasyon Ortağı’ olarak, 70 yılı aşkın süredir güçlü bir işbirliği içindeyiz. Ülkemizde Türkiye Basketbol Federasyonu ile işbirliği içinde Basketbol Süper Ligi’nin ana sponsorluğunu üstleniyoruz. Böylece sporun gücü ile sosyal dönüşümde rol alıyoruz. Spora yaptığımız bu yatırım ve 2017’den beri yürüttüğümüz engelsiz yaşam girişimlerimizi, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile geçtiğimiz yıl yaptığımız işbirliği sayesinde güçlendirdik. TMPK, 20 yılı aşkın sürede paralimpik hareketine önemli bir katkı sundu. Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden sporcularımızın güçlenmesi için çok değerli çalışmalar yapıyor. Paralimpik sporcularımızın tüm Türkiye’ye ilham olan başarılarına yenilerini eklemeleri için yanlarında olmaktan gurur duyuyoruz. Sporcularımızın önündeki ilk hedef ise Paris 2024 Paralimpik Oyunları. Paralimpik Oyunları’nda sporcularımızın yeni başarı hikayelerine imza atacaklarına eminiz. Böylece engelsiz bir yaşamın mümkün olduğunu hep birlikte bir kez daha görünür kılacağız.

Sporun gücü ile sosyal dönüşümde rol alıyor

PLASTİK KAPAKLAR TEKERLEKLİ SANDALYEYE DÖNÜŞÜYOR

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile işbirliğiniz hakkında da bilgi verebilir misiniz? Müşteriler de bu farkındalık çalışmasına destek verebilir mi?

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile birlikte yürüttüğümüz “plastik kapak toplama” projemizle tekerlekli sandalye alımı için bağış yapıyoruz. 2019 yılından bu yana müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla topladığımız tonlarca plastik kapak tekerlekli sandalyeye dönüşüyor, yaşamın önündeki engelleri kaldırıyor. Ayrıca sektörde perakende dönüşümü kapsamında yarattığımız deli2go sandviçlerimizden elde ettiği gelirlerin bir bölümünü engelsiz yaşam vizyonumuz doğrultusunda TOFD’ye bağışlıyoruz. Böylelikle deli2go sandviçlerimiz ile lezzete anlam katıyoruz.

Haberin Devamı

Shell olarak çeşitlilik, eşitlik, kapsayıcılık konularına önem verdiğinizi biliyoruz. Bu konudaki kurumsal görüşlerinizi paylaşabilir misiniz?

Shell olarak, ‘Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık’ ilkelerimizin bizi güçlendirdiğine inanıyor ve şirketimizde bu alanda sürdürülebilir ilerleme sağlayabilmek için adımlar atıyoruz. Shell’deki tüm politikalar eşit fırsat sağlamayı amaçlıyor. Bu doğrultuda; cinsiyet, yaş, uyruk, cinsel yönelim, dil, din veya etnik köken ne olursa olsun tüm çalışanlarımızın katkısına saygı duyan kapsayıcı bir kültür geliştirmek için çalışıyoruz.

Haberin Devamı

ENGELSİZ HİZMET

Engelsiz Yaşam yaklaşımı kapsamında müşterilerin hayatını kolaylaştıracak ve toplumsal farkındalık yaratacak nasıl uygulamalar yapıyorsunuz?

Shell & Turcas olarak ülkemize ilkleri ve yenilikleri kazandırıyoruz. Türkiye çapındaki 1141 istasyonumuzda her gün 1 milyon müşterimize en yeni ve en iyi ürünleri sunuyoruz. Topluma karşı sorumluluğumuzun bilinciyle yol güvenliği, inovasyon, kadın istihdamı ve engelsiz yaşam alanlarında programlar yürütüyoruz. Bu anlayışla sektörde bir ilke imza atarak 2017’de istasyonlarımızda ‘Engelsiz Hizmet Alanları’ oluşturmaya başladık. 855 istasyonumuzda bulunan bu alanlar ile engelli misafirlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca engelli bireylerin rahatlıkla çalışabilecekleri ve dahil olabilecekleri çalışma kültürünü şirketimiz içinde geliştirmeyi hedefleyen engelSİZ Shell Türkiye Platformumuz (enABLE Network Türkiye) çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sporun gücü ile sosyal dönüşümde rol alıyor

855 İSTASYONDA

Engelsiz hizmet alanları şu anda kaç istasyonda yer alıyor? Engelli müşterilere nasıl yardımcı olunuyor?

Engelsiz Hizmet Alanları’ ile hedefimiz; istasyonlarımıza gelen engelli misafirlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak ve engelsiz ziyaret deneyimi sunmak. 855 istasyonumuzdaki ‘Engelsiz Hizmet Alanları’nda bedensel engelli misafirlerimiz, market içindeki alışverişlerinden tuvalete kadar istasyon çalışanlarımızdan refakat desteği alabiliyor veya araçlarından inmeden hizmet alıp ödeme yapabiliyor.

 Sporun gücü ile sosyal dönüşümde rol alıyor

SOKAKLARA ÇÖP ATMAMA BİLİNCİ

Hedefi sokaklara çöp atmama bilincini tüm Türkiye’ye yaymak olan ATMA Derneği, Gaziantep’te çocuklarla bir araya geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, temizlik seferberliğinde öncü olmaktan mutlu olduklarını söyledi. ATMA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Ersoy ise “İstanbul’da başlattığımız bu hareket, Gaziantep’te devam ediyor. En kısa zamanda diğer illere de yayılmasını diliyorum” dedi.

OTİZMLİ BİREYLER İŞ GÜCÜNDE

Eker, 2018 yılından bu yana otizmli bireylere istihdam sağlıyor. Tohum Otizm danışmanlığında hayata geçen proje ile 13 otizmli genç Eker fabrikalarında çalışıyor. Toplumsal dönüşümü amaçlayan proje kapsamında kurulan www.otizmlibireylerisgucunde.com platformu istihdamı yaygınlaştırmayı, ön yargıları yıkmayı hedefliyor.

Sporun gücü ile sosyal dönüşümde rol alıyor

KALPLER SEVGİYLE RENKLENİYOR

Kiğılı, otizm bozukluğu olan bireyler için daha kapsayıcı ve destekleyici bir ortam yaratılmasına katkı sağlamak amacıyla SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı ile işbirliği yaptı. Otizmli çocukların hayallerini aktardığı rengarenk tişörtler Kigılı web sitesinde satışa sunuldu. Kiğılı CEO’su Sena Suerdem, “Sevgiyle Renklenen Kalpler tişörtleri ile otizm konusundaki farkındalığı arttırmaya herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder