Arzu Çekirge Paksoy Sürdürülebilir gelecek için gıda israfına son
HABERİ PAYLAŞ

Sürdürülebilir gelecek için gıda israfına son

AÇLIKLA MÜCADELE

Dünya genelinde 14 milyonu beş yaşın altında çocuklar olan yaklaşık 800 milyondan fazla insan kronik açlıkla mücadele ediyor. Buna mukabil sadece Avrupa’daki israfın, 200 milyon aç insanı doyurabilecek boyutta olduğu belirtiliyor. Türkiye’de ise her yıl 6 milyon ton ekmek israf ediliyor. Küresel iklim krizinin etkileriyle kaynakların daha da azaldığı dünyamızda gıdayı israf etmemek, ihtiyacı olanlarla paylaşmak her zamankinden daha öncelikli…

KURUMSAL FARKINDALIK

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında 2030 yılına kadar ‘açlığı sona erdirmek, gıda güvenliğini ve gelişmiş beslenmeyi sağlamak ve sürdürülebilir tarımı teşvik etmek’ hedefi var. Tüm dünyada ve ülkemizde gıda israfı konusunda duyarlı kurumlar bu hedefe ulaşmak için sürdürülebilir projeler gerçekleştiriyor, farkındalık yaratıyor, sivil toplum kuruluşlarının çabalarına destek oluyorlar.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir gelecek için gıda israfına son

DÜNYA GIDA GÜNÜ ÖDÜLLERİ

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde 16 Ekim’de Ankara’da düzenlenen Dünya Gıda Günü ödülleri bu yıl Agrimetre Yazılım ve Danışmanlık, mandalina çiftçiliği yapan Gürsel Appa ve Ankara Beypazarı Kınalı Eller Lezzet Atölyesi’ne verildi.

EVSİZLERE YARDIM

Ajinomoto Türkiye Dünya Gıda Günü’nde Çorbada Tuzun Olsun Derneği’yle beraber evsizlere çorba dağıttı. 2019’dan bu yana derneğe 1599 kg çorba temin eden kurum, Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) ile de Türkiye’deki yoksul ailelere çorba bağışlıyor.

FIRSATLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

18-19 Ekim’de gerçekleşen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde, dünyadaki değişimlere paralel, gıda sistemlerini tüketicilerin, üreticilerin ve gezegenin yararına dönüştüren küresel taahhütlerin ve eylemlerin geliştirilmesinde yol haritaları, dönüşüm fırsatları, oluşabilecek risk ve engeller ile çözüm önerileri ele alındı.

GLOBAL MARKETİNG ZİRVESİ

18-21 Ekim tarihleri arasında “sürdürülebilir iş” teması ile gerçekleşen Global Marketing Zirvesi, 90 oturumda 200’den fazla konuşmacıyı ağırladı. Online olarak gerçekleşen zirvenin kayıtları yıl boyunca izlenebilecek. Ben de zirve kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı kurucusu İbrahim Betil ve Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ile 20’nci yılını kutlayan vakfın değer yaratma misyonu ve gençlik odaklı çalışmaları konusunda sohbet ettim.

Haberin Devamı

KAGİDER 20 YAŞINDA

Şimdiye kadar on binlerce kadın girişimcinin ve girişimci adayının kendi işini kurmasına ve büyütmesine destek olan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Emine Erdem, “Önümüzdeki 20 yılda özellikle dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve dünyanın ihtiyacı olan yeni iş modellerine uyum başlıkları temel önceliklerimiz olacak. Kadın, toplum, dünya ve gelecek konularına odaklanıyoruz” dedi.

ULUSLARARASI ÖDÜL

Esas Sosyal; iş dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan International Business Awards’da Çeşitlilik Eşitlik ve Kapsayıcılık kategorisinde Gümüş Stevie kazandı. Londra’da düzenlenen törende konuşan Esas Holding Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı, “Türkiye’de eğitimli gençlik istihdamı konusuna odaklanan ilk sosyal yatırım birimi olarak aldığımız bu ödül, çeşitlilik, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği yaratma yolculuğunda bize güç verecek” dedi.

Haberin Devamı

TÜHİD 50 YAŞINDA

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği 50’nci yılını kutluyor. Bu kapsamda düzenlenen organizasyonda TÜHİD Başkanı İpek Özgüden öncülüğünde İstanbul, Ankara, Antalya ve Bursa’dan bir araya gelen iletişim profesyonelleri, eski başkanlar, dernek üyeleri, akademisyenler ve genç iletişimciler Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder