Aydan Durak Cilt sağlığını bozduğu ortaya çıktı: Sivilce ve akneye sebep oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Cilt sağlığını bozduğu ortaya çıktı: Sivilce ve akneye sebep oluyor

Cilt sağlığı ve beslenme düzeni doğrudan ilişkilidir. Sağlıklı bir cilde sahip olmanın ilk koşulu düzenli beslenmek ikinci koşulu ile doğru cilt bakım uygulamalarıdır. Özellikle bazı besinler akne, egzama ve sedef hastaluğı gibi cilt problemlerini tetikliyor. Örnepin glisemik indeksi yüksek gıdaları tüketmek, insülin seviyelerinde ani bir artışa sebep oluyor. Bu durumda sebum üretiminin artmasına yol açarak sivilce sorununu tetikliyor.

Sağlıklı, genç ve canlı bir cilde sahip olmanın yolu doğru beslenmekten geçiyor. Bazı besinler cilt sağlığını korurken bazıları da cildin doğal dokusuna zarar veriyor.

Haberin Devamı

Akne ve sivilce oluşumunu artırıyor. Süt ürünleri tüketmek akne sorununun artmasıyla doğrudan ilgilidir. Ek olarak bazı kişilerde kurdeşen, kızarıklık ve egzama gibi cilt reaksiyonlarını da tetikliyor Fındık, kabuklu deniz ürünleri ve yumurta gibi yiyecekler cilt sorunlarına neden olabilen yaygın alerjenlerdir.

Bununla birlikte gıda ve cilt arasındaki ilişkinin not edilmesi önemlidir. Cilt sorunlarının hepsi beslenmenizle ilgilidir. Genetik, hormonlar, stres ve cilt bakım rutinleri gibi faktörler cilt sağlığınızı etkiler.

Cildinizde ortaya çıkan sorunların sebepleri öğrenmek için mutlaka bir uzmana danışmanız önerilir. Ancak bununla birlikte cilt sağlığını olumsuz yönde etkileyen besinlerden de uzak durmanız önerilir.

ŞEKER

Fazla şeker tüketmek vücutta iltihaplanmaya neden olur. Akne ve sivilcelerin oluşmasını tetikleyebilir. Cilt sağlığınız için şeker tüketmekten uzak durmanız gerekir.

SÜT

Bazı araştırmalar süt ürünleri tüketmenin akneyi artırdığını ortaya çıkarıyor. Hormon düzeylerinin artmasına sivilceleri tetikliyor.  Sütün vücuda faydaları saymakla bitmese de cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabiliyor.

İŞLENMİŞ GIDALAR VE KIZARTMALAR

Bu yiyecekler vücutta iltihaplanmaya katkıda bulunabilecek ve cilt sorunlarına yol açabilecek yüksek düzeyde sağlıksız yağlar ve katkı maddeler içerir. Cilt için son derece sağlıksızdır. Aşırı yağlanmaya sebep olur.

KAFEİN

Ölçülü kafein tüketimi genellikle güvenli olsa da aşırı tüketim cildi kurutabilir. Mevcut cilt sorunlarını şiddetlendirebilir.

Haberin Devamı

GLUTEN

Bazı insanlar, akne ve kızarıklık gibi sorunlara katkıda bulunabilir. Gluten cildin yağlanmasına sebep olarak sivilce oluşumunu tetikleyebilir.

TUZ

Fazla tuz tüketimi vücutta öden ve toksinlerin birikmesine sebep olur. Tuz ciltte su tutulmasına ve şişkinliği de yol açar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder