Aydan Durak Diyet listenize bu meyveleri ekleyebilirsiniz: Kilo kaybına yardımcı oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Diyet listenize bu meyveleri ekleyebilirsiniz: Kilo kaybına yardımcı oluyor

Vücut sağlığınızı korumak ve hem fit hem de uzun bir yaşam sürmek için dengeli beslenmeniz gerekir. Özellikle bazı meyveleri tüketerek vücudunuzun ihtiyacı olan vitamini karşılayabilirsiniz.

Ayrıca bu meyveler uzun süre tokluk hissi sağladığı için fazla kalori almanızı da engeller. Sağlıklı bir şekilde zayıflamak ve vücudunuzdaki yağları yakmak istiyorsanız bu meyveleri sofranızdan eksik etmeyin.

Kilo vermek, bel ve basen bölgenizde depolanan yağlardan kurtulmak için tükettiğiniz besinleri özenle seçmelisiniz.

Haberin Devamı

Dengeli ve doğru beslenmeyi alışkanlık haline getirerek sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Özellikle meyve tüketimini artırarak tokluk hissi sağlayabilir ve fazla kalori alımını da engelleyebilirsiniz.

Meyve ve sebzeler açısından zengin bir diyetin, kalp hastalığı, tip 2 diyabet, bazıları da dahil olmak üzere önde gelen birçok hastalık ve ölüm nedenlerinin çoğunun riskini azaltıyor. Meyveler kalıcı kilo vermeye yardımcı olduğu için daha kolay zayıflamanızı destekliyor.

MUZ

Muz, doyurucu ve besleyici özelliği ile gün boyu tok kalmanıza yardımcı olur. Bu özelliği ile fazla kalori alımını engeller.

Porsiyon başına yaklaşık 3 gram lif içeren muz, diğer yoğun karbonhidrat oranı yüksek besinlere oranla daha az kalori sunarken tokluk süresini de uzatır. Her gün 1 adet muz yemek kilo verme sürenizi kolaylaştırır.

GREYFURT

Greyfurt yağları yakma konusunda çok başarılı. Greyfurt üzerinde yapılan bazı araştırmalar bu meyvenin yemek yemeden önce tüketildiğinde vücut ağırlığını düşürmeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

Bol lif kaynağı olan greyfurt, bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık sorununu da ortadan kaldırıyor.

Greyfurtun lif içeriği, nispeten düşük kalori oranı ve düşük glisemik indeksi sayesinde bu kilo verme mekanizmasında etkin olduğu düşünülüyor.

ANANAS

Ananas lezzetiyle ve kokusuyla severek tüketilen meyveler arasında yer alıyor. Proteinlerin sindirimine yardımcı olan bromelain içermesi sayesinde iştahı düzenleyebilir ve bu durum ise; kilo kaybını kolaylaştırabilir.

Haberin Devamı

Ananas ayrıca gün boyu tokluk hissi sağladığı için fazla kalori alımını da engeller. Günlük lif ihtiyacını karışılar. Sindirim sistemini düzenler.

AVOKADO

Avokado, diğer meyvelere kıyasla yağ yönünden oldukça zengindir. İlginç gelse de tam da bu sebeple kilo vermeye yardımcı olabilir.

Öğle yemeklerinde ya da ara öğün olarak avokado yemek tokluk hissini artırır.

Avokadodaki sağlıklı yağlar ve lifler, bir salataya eklendiğinde, tostun üzerine sürüldüğünde veya rendelenmiş tavuk veya konserve ton balığı ile bir araya getirildiğinde, kilo verme hedeflerinize katkıda bulunabilir.

PAPAYA

Papaya sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan meyveler arasında yer alıyor.

Ayrıca papayada bulunan bileşikler, İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS) ile ilgili sindirim semptomlarını iyileştirebilir. Papaya yoğun lif kaynağı olduğu için uzun süre tokluk sağlar ve tembel bağırsakları çalıştırır. Vücutta biriken ödem ve toksinleri daha kolay atmanıza yardımcı olur.

ARMUT

Armut lif açısından çok zengin bir meyve olduğu için bağırsak hareketlerini düzenler. Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlayan armut, vücutta biriken ödem ve toksinlerin de daha kolay atılmasını sağlar. Armut yediğinizde daha uzun süre tokluk hissedersiniz.

Haberin Devamı

Armut sadece kilo vermenize etki etmez. Armut içerisinde bulunan C vitamini sayesinde sağlığa da çok faydalı bir meyvedir. Kolesterolü düşürür ve Tip 2 diyabet riskini azaltır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder